Witam:) powiedzcie mi, użytkownicy Golfów 1.9D, jakie osiągacie prędkości maksymalne? Ja ze swojego mogę wydusić max 130 km/h. Czym to może być spowodowane? Spalanie przy normalnej jeździe oscyluje wokół przedziału 5,5-6L, więc raczej normalnie ( czyli wydaje mi się, że nie jest skręcony na pompie ), a mimo to jest strasznie "wolny". Także silnik nie jest padnięty, nie kopci, odpala bez problemu w największe mrozy. Wiecie czym to może być spowodowane?
no nie wiem czy do końca tak jest. autko jest w na prawdę dobrym stanie, a osiąga tylko te 130km. w opisie znalazłem, że V-max wynosi 154km/h. na YT znalazłem nawet filmiki grubo przekraczające tę granicę: http://www.youtube.com/wa...feature=related
ja swoim 1.9 D 1992 rok przebieg do konca nie wiadomo i na felgach 14 150km/h lece spalanie malutkie rok temu mialem robiona regeneracje wtryskow i glowice i miesiac temu osprzet rozrzadu pompy wody itd
PiJey88 sąsiad, dobry kolega ma seata 1.9D, rocznik chyba 1996.
Jechał juz nim 165 a na autostradzie poleciałby jeszcze troszke wiecej.
Jak z nim jechałem no to na krotkich prostych szybko miał 120-130.
Także takilukasz, coś musisz miec nie tak, lub silnik ogolnie mocno zmęczony
mam skodę 1.9d 2001 rok, i przy 130 km/h kończą się jej możliwości, może więcej by coś wydusił, ale mocy brak, na dłuższym odcinku może dało by rade wydusić ze 150 ale to tak na siłę