siemanko,ma takie pytanie a mianowicie ma golfika 1.9TD i mam chyba padnięta turbinę i jest potrzebna regeneracja albo kupno używanej tylko nie wiem jaka to ma być bo mam zamontowany u siebie intercooler i ma być chyba jakś turbinka z wyjściem na intercooler?Może mi ktoś coś podpowie w tym temacie
Silnik: 1,9 GTD Pomógł: 2 razy Wiek: 26 Dołączył: 26 Sie 2007 Posty: 124 Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-04-03, 20:13
a jak depniesz w pedal gazu to powyzej 2000obr/min rwie ci do przodu czy sie rozpedza w wolnym tempie? jak butujesz golfa to odczekujesz troche zeby ci turbinka zeszla na mniejse obroty?
Rafit napisał/a:
No jeśli masz IC to nie masz TD tylko TDI.
racja. choc czasem ludzie montuja do TD interculer. sa wtedy znaczniejsze przyrosty mocy ale co z tym idzie szybciej sie turbina zuzywa...
Sprawdzić można bardzo szybko po prawej stronie na samym dole masz coś jak chłodnice do turbiny .Jeśli masz to i masz Turbo sprężarkę ,.
A tak przy okazji czy wie ktoś jaka może być przyczyna kiedy ta oto niby chłodnica do turbiny jest zalana olejem ........U mnie coś takiego występuje i nie wiem jaka to przyczyna, czy można temu jakoś zapobiec.