Witam!!!
Mam malutki problemik z moim a właściwie z ojca TDI. To znaczy nie ma mocy. 140km/h to max.
Wogule nie przyspiesza tak jak powinien wrażenie jak bym go miał na hamulcu ręcznym. Jest jeszcze coś takiego jak go trzymam na 4 biegu ok 120km/h to ma coś takiego jak by coś odcinało mu paliwo po prostu dalej nie ciągnie. Nie wiem co jest. Pomocy!!!
Silnik: 1,9tdi Pomógł: 2 razy Dołączył: 26 Maj 2007 Posty: 149 Skąd: gdynia
Wysłany: 2008-01-14, 15:33
witam ja tez mialem takie cos jak opisujesz jedz na kompa byc moze elektromagnetyczny zawór regulacji doladowania z tym ze ta usterka wyszla przy jezdzie z podlaczonym kompem na trojmiejskiej obowdnicy trza cisnac na maksa auto z reszta gosciu z ktorym bedziesz jezdzil w odpowiednim czasie pwoie ci kiedy gaz do dechy a kiedy nie. Byc moze to jest to jesli tak to ta czesc kosztuje w granicach od 140 do 180 zł zalezy gdzie kupisz w serwisie boscha wiadomo 180zl w sklepie motoryzacyjnym na zamowienie 140zł
p.s
jak juz bys ewentualnie jechal kupic koniecznie po badaniu kompem poprosic zeby ci podali numer fabryczny tej czesci i z takim tez numerem jedz do sklepu
Witajcie
Ja dzisiaj właśnie zmieniłem ten zaworek. Na kompie nie wyszło nic, bo zgaga się zawiesza tylko raz, a po resecie działa ok. Chłopaki prócz tego przerczyścili mi grzybek podciśnienia. Na razie bangla, ale sama usterka trudna jest do zlokalizowana. Kosztowało mnie to wszystko 300 zł (100 diagnostyka + 150 zaworek + 50 obsługa).
Marco, jak to Ci się dzieje, to zatrzymujesz samochód i go wyłaczasz? Czy po takim zabiegu jedzie równo?