Witam!
Czasem mój golfik potrafi szarn?? dosy? mocno. Zauwa?y?em, ?e w w??yku paliwa jest powietrze. Niedawno wymienia?em filtr paliwa. Czy kto? móg?by mi powiedzie? jak odpowietrza si? filtr?? Bo s?ysza?em, ?e trzeba odpowietrzy?. Podobno mo?e to by? równie? w??yk w zbiorniku, czy to prawda?? Mo?e kto? móg?by mi pomóc. Zaznacz?, ?e by?em na kompie i wszystko jest ok. Ponadto nie szarpie nim ci?gle. Zdarza si? to rzadko na wysokich obrotach, podczas przyspieszania...
Ju? o tym pisa?em...
Przy wymianie filtra paliwa musia?e? z niego odczepi? i wyj?? plastikowy ??cznik w?zyka powrotnego, prawda? Ten ??cznik wchodzi do filtra i powinien tam by? oring uszczelniaj?cy. Je?eli nie ma to postaraj si? to miejsce jako? uszczelni?, tzn, za?ó? pasuj?cy oring, albo delikatnie uszczelnij silikonem lub po prostu dobrze w?ó? ten plastyk do filtra i za?ó? t? zawleczk?. Powinno pomóc. Pozdrawiam
jesli chcesz odpowietrzyc to najpierw zlokalizuj gdzie dostaje sie powietrze a potem kilka razy pokrec rozrusznikiem i gotowe ale mysle ze w twoim przypadku jesli autko pali to wystarczy usunac lewe powietrze i wszystko bedzie w porzadku, pozdro
Wybaczcie, że po takiej przerwie piszę ale jakiś czas po prostu nie miałem możliwości napisać. Po dociśnięciu tego dokładnym założeniu tego plastiku na filtrze paliwa i założeniu zawleczki przestał szarpać.... Dzięki za radę