Silnik: 1.9 TDI 90km Pomógł: 1 raz Wiek: 22 Dołączył: 17 Sie 2008 Posty: 31 Skąd: Laskowa
Wysłany: 2008-09-25, 20:52 szapranie przy zmianie biegów - co może być???
witam forumowiczów mam problem z golfem 1,9 90km tdi 1z mianowicie przy zmienianiu biegów auto zrywa, znajomy mechanik po oględzinach stwierdził, że poduszki pod silnikiem są ok. Klasyczny test - ruszanie na ręcznym to potwierda. co może być jeszcze przyczyną szarpania??? /zaznaczam że potrafie prawidłowo obchodzic się ze sprzęgłem /
vangsta, a jak tam okładziny na tarczy sprzęgłowej???
_________________ MK3 MATCH by Opolanin REGULAMIN FORUM 3 dni innego swiata tego naszego dla wielu niezrozumialego a dla nas tak wspanialego ONLY VW&VAG!!!!! VAg NYSA
Silnik: pracuje jak złoto Pomógł: 144 razy Wiek: 30 Dołączył: 22 Lip 2007 Posty: 4009 Skąd: Szczecin
Wysłany: 2008-09-25, 22:33
a sprzęgło jak ci łapię?? przy samej podłodze?? czy w połowie czy na samej górze?? bo jak na samym dole przy samej podłodze to docisk sprzęgła ma dość życia. jeśli w połowie to jest GIT a jeśli nna samej górze to powinno ci juz sie zacząć ślizgać tarcza
Mi tak samo panowie sprzegło bierze przy samej górze a co lepsze od nowosci nikt tam nie zagladał czyli od 1992 roku i powoli zaczynam sie zastanawiac nad wymiana ale na wiosne