Wysłany: 2008-07-05, 17:46 Świst przy przyspieszaniu
Witam. Mam mały problem, o tuż silnik mojego golfa ostanio zaczął głośno chodzić. Kiedy dodaje gazu na postoju od silnika dobiega taki pusty dżwięk, a kiedy przyspieszam w kabinie słychać świst, który mnie wkurza.Dodam, że przyspieszenie jest ok. Co to może być ??
Silnik: jest
Wysłany: 2008-07-05, 18:28 Re: Świst przy przyspieszaniu
Jackal napisał/a:
Witam. Mam mały problem, o tuż silnik mojego golfa ostanio zaczął głośno chodzić. Kiedy dodaje gazu na postoju od silnika dobiega taki pusty dżwięk, a kiedy przyspieszam w kabinie słychać świst, który mnie wkurza.Dodam, że przyspieszenie jest ok. Co to może być ??
ja bym sprawdzil lozysko w alternatorze , pod warunkiem ze tem swist przyspiesza-wzrasta wraz z obrotami silnika , lozyska jak siadaja to zaczynaja wyc i moze tak to sie objawiac
Silnik: pracuje jak złoto Pomógł: 144 razy Wiek: 30 Dołączył: 22 Lip 2007 Posty: 4009 Skąd: Szczecin
Wysłany: 2008-07-05, 18:38
a ja bym sprawdził układ turbo bo chyba dziura ci sie gdzieś zrobiła. a zwróć uwagę czy jak go przeciagniesz to czy czarno jak za ikarusem jest za toba...jesli nie to nie masz dziury.ale chodzi mi czy bedzie taka jebitna chmura sadzy za toba. najczęsciej napinacz paska 6PK siada , bagnet i rolka prowadząco napinająca
heh znaleazłem przyczynę była bardzo błaha, o tóż puszka gdzie znajduje się filtfr powietrza była nie dokręcona i ciągneło lewe poietrze i dziwny dżwięk to wydawało , teraz mocno dokręciłem a śruby zalepiłem i jest git:)
witam mam 19 tdi i taki problem!przekraczając magiczne 80 km\h i dochodząc do 100km\h strasznie szumi silnik .Poniżej 80 a powyżej 100 jest cicho! dodam że rozrząd wymieniłem tydzień temu! co to może kurcze być?????????
Silnik: pracuje jak złoto Pomógł: 144 razy Wiek: 30 Dołączył: 22 Lip 2007 Posty: 4009 Skąd: Szczecin
Wysłany: 2008-10-27, 22:42
haasiu@o2.pl napisał/a:
witam mam 19 tdi i taki problem!przekraczając magiczne 80 km\h i dochodząc do 100km\h strasznie szumi silnik .Poniżej 80 a powyżej 100 jest cicho! dodam że rozrząd wymieniłem tydzień temu! co to może kurcze być?????????
a na mocy mu nie ubyło.zachowuje sie normalnie?? a ten szum moze nie przy prędkości a przy jakich obrotach silnika ci wystepuje...??
panowie moja siora kupila paska 1.9 TDI 130 km po lifcie i jest po wymianie turba przy przyspieszaniu tak swista jak swistaki po amfie jak sie zwalnia na biegu to jest swiszcza zwalniajaco kumacie ale auto idzie spoko nie ma problemu tylko jak odpala jest chmurka czy jest wszytko git czy nie
Wysłany: 2008-11-05, 23:44
SEBA123 napisał/a:
panowie moja siora kupila paska 1.9 TDI 130 km po lifcie i jest po wymianie turba przy przyspieszaniu tak swista jak swistaki po amfie jak sie zwalnia na biegu to jest swiszcza zwalniajaco kumacie ale auto idzie spoko nie ma problemu tylko jak odpala jest chmurka czy jest wszytko git czy nie
co do paska -sprawdź połączenia te p******e od układu turbo bo ten co je wymyślił powinien wisieć za torbe przez to rozwiazanie a 2ga sprawa,sprawdź układ wydechowy...mała nieszczelnośc i turbinke bedzie pieknie słychac jak sobie świszcze...