Silnik: S/TDI Pomógł: 69 razy Wiek: 101 Dołączył: 18 Maj 2008 Posty: 1384 Skąd: Szczecin
Wysłany: 2009-11-18, 02:47
Bradley napisał/a:
Ja tak bynajmniej nie mam.
to że ty tak nie masz - nie oznacza że wszystkie mają mieć tak jak ty masz ...
radomiak napisał/a:
jacek a co z tymi swiecami
swiece - wykręć podłącz do AQ i zobacz czy rozżarzą się pełną moca - co do wymiany - jeśli padła pierwsza jest duże prawdopodobieństwo że padną następne - wymienisz raz i będziesz miał kłopot z głowy ...
firma w zależności od zasobów - Bosch/Beru/NGK/Iskra ... ogólnie Bosch ma najlepszą opinie - ale moim skromnym zdaniem Beru mu nie ustepuje - a jeśli juz to niewiele
tu masz trochę tego towaru
http://www.allegro.pl/lis...%C5%BCarowe+TDI
_________________ leopard
leicht panzerwagen
chip tuning
diagnostyka aut z silnikami TDI grupy V.A.G.
pomiary mocy i momentu obrotowego mobilną hamownią Dynomet - również auta z napędem 4x4
Ja mam taki problemik
Auto zapala od kopa czy gorąco na dworzu czy mega zimno. Zapala od razu. Najdziwniejsze jest to ze nawet jak jest -20 to zapala ale bez grzania świec. Sprawdzałem miernikiem czy idzie napięcie na swieczki i nie idzie;/ Świece są sprawne na pewno bo wstawiłem nowe. Nie przejmowałem się tym wcześniej bo zapalal ładnie. Intryguje mnie czemu sie nie grzeją świece;/ MOna sprawdzić grzanie świec jakoś vagiem?
fuel temp 4,9 intake air temp -0,9 collant temp -9
na dworze jes 0 stopni
a swiece jak nie grzaly tak nie grzeja;/
dzisiaj bylo -5 a swiece tez nie grzaly;/ cos jest nie tak;/
co mozna jeszcze sprawdzic??
Poza tym dlugo sie nagrzewa - moze jakis podgrzewacz tez nie dziala.
moze to jest powiazane z tymi swieczkami
Jak zalapie juz 90 stopni na zegarach to trzyma jak trzeba(tylko dlugo trwa to nagrzewanie)
na zegaracj jest 90 a na vagu 70.
[ Dodano: 2010-02-24, 12:30 ]
Jak dziala w ogole zalacznie swiec i dogrzewacza plytu??
informacja z czujnika temp do ecu, ecu daje sygnal na przekaznik 103 który zwiera i daje prada na swiece??
kiedy powinien byc prad na tym czyms na podszybiu w komorze silnika??
mnie zalaczy sie lampka swiec doslownie na ulamek sekundy, pstryknie tak samo szybko przekaznik 103 i tyle. swiece nie grzeja;/ jak wyjalem przekaznik 103 to lampka zapalila sie tak samo krotko z tym ze przekaznik nie pstryknal.
nie kumam tego a chcial bym aby to dzialalo;/
moze zna ktos w gdyni dobrego magika od elektryki w tdi?
Wyjełem świece wsadziłem w przewod WN i odpaliłem nic nanich nie widziałem dobrze sprawdzam czy jak sprawdzić , wsumie auto pali normalnie jezdzi tylko zaczyna przerywać .
koledzy ja mam takie pytanie siece sprawdzalem i so ok wszystkie a z rana zapala z oporem musze wiele razy krecic aby zaskoczyl i kopci sporo na czarno ,tak mi nigdy nie robil ,co to moze byc .
AQ w jakiej kondycji...??
roZrusznik w jakiej kondycji??
kiedy był spr. kąt wtrysku??
kreci kręci. pompuje paliwo do cylindrów potem jak zaskoczy to zapala sie tyle paliwa ze musi bonia walnąc czarnego.