o jakich przebiegach mowisz bo u mnie wlasnie cos zaczal kulec z rana ale raczej watpie ze to swiece choc jeszcze nie jestem pewien bo jak mialem przepalone to kontrolka zaraz gasla po przekreceniu zaplonu a jak zmienilem swiecila troche dluzej i tak narazie jest
_________________ JAK RYCERZE ZAWSZE BRONIMY HONORU {Z}
Silnik: S/TDI Pomógł: 69 razy Wiek: 101 Dołączył: 18 Maj 2008 Posty: 1384 Skąd: Szczecin
Wysłany: 2009-10-04, 22:26
wydłuż czas grzania świec ... powinno pomóc - na pewno pomoże przy starych swiecach - gdzie swieca potrzebuje trochę więcej czasu do pełnego rozrzażenia
_________________ leopard
leicht panzerwagen
chip tuning
diagnostyka aut z silnikami TDI grupy V.A.G.
pomiary mocy i momentu obrotowego mobilną hamownią Dynomet - również auta z napędem 4x4
no grzeje na 2 razy teraz zobacze jak bedzie jutro bo dzis bylo lux. ale mowia ze tdik bez swiec pali do - temp. a druga sprawa ze mam lekko zdygane ako
_________________ JAK RYCERZE ZAWSZE BRONIMY HONORU {Z}
a ja mam troche inny problem mianowicie jak bylo troche na minusie to zapalilem go i zaczal mi trzasc jagby chodzil na 3 gary i kobcil obficie na bialo (tak samo mi kobcil przez chwile jak wymienilem filtr paliwa) to tez pomyslalem ze swieczki do wymiany. a teraz pali na dotyk tylko odpowiedzcie mi czy to normalne jak przekrece kluczyk to kontrolka od swiec zapali sie na 1sek i zgasnie na ulamek sek i zaswieci sie na dluzej podgrzeje i pale. czy to normalne ze zaraz po przekreceniu kluczyka na moment gasnie???? tak aku wsio ok elektrolit w normie rozzad zmieniany w tamtym roku(LEO+SOTOM) napewno wszystko igla rozrusznik kreci jak karuzela tylko ta kontrolka od swiec i rozruch jak jest na minusie. czy to mozliwe ze swiece sa dobre tylkoo stara i potrzebuja dluzszego czasu jak jest zimno??? jakos pod koniec tygodnia odkrece swieczki i zerkne na nie. acha i jeszcze jedno bo juz zglupialem wymienia sie komplet czy tylko spalona??? jedni mowia tak drudzy inaczej i juz ostatnio gadalem z mechanikiem i powiedzial mi cos takiego najprawdopodobniej zwalila ci sie 4 swieczka i kup1szt wykrec 4swiece w jej miejsce wkrec 3 a nowa swieczke w miejsce 3. czy to logiczne co mi powiedzial czy to jakies czary mary ze niby jestesmy zajebistym fachowcem i pokazemy kolesiowi odpowiedzcie mi na moje pytania a najbardziej na to o kontrolce od swiec. acha jesli ktos wie na 100% jakie swiece ida do mojego silnika to niech napisze i jakiej firmy brac
Mi też kontrolka gaśnie od razu. Kiedy się świece już zagrzeją jest takie ciche cyknięcie. Ja osobiście podgrzewam kiedy jest poniżej 5 st na dwa razy. Raz cyknie to przekręcam kluczyk do zera i następnie drugi raz i jak cyknie to po sek odpalam. Też miałem problem z porannym odpalaniem. Norma że zakopci na biało przy odpale i jeszcze po nim parę minut. Silnik jest zimny i paliwo też więc to wszystko musi się unormować
_________________ Weźmiesz mnie na prostej?? A ja Cię zniszczę na zakręcie!!
tak rozumiem ale mnie kontrolka po przekreceniu kluczyka zapali sie na ok sek potem zgasnie na ulamek i potem grzeje m pare sekund no i slychac cykniecie i czy to normalne ze zapali sie na moment potem zgasnie na moment a potem znowu zaswieci i grzeje o to mi chodzi????
Silnik: 1.9TDI 1Z Pomógł: 39 razy Wiek: 25 Dołączył: 15 Maj 2009 Posty: 973 Skąd: Bielsko-Biała / Katowice
Wysłany: 2009-11-17, 17:15
Zapala sie, gasnie, zapala i znowu gasnie. Wg mnie to nie jest normalny objaw Ja tak bynajmniej nie mam.
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z ++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj! Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0