Witam wszystkich mam problem z moim Golfem. Mam nadzieje że ktoś jest w stanie mi pomóc.
Problem polega na tym:
Raz podczas pierwszego odpalania po kilkugodzinnej przerwie przy pierwszym przekręceniu rozrusznik rozrusznik lekko kreci ale nie odpala dopiero po którymś przekręceniu stacyjki odpala.
Natomiast innym razem wsiadam przekręcam odpala bez problemu.
Nie mam pojęcia co może być nie tak.
Silnik: 1,9 td AAZ
Wysłany: 2012-01-11, 15:59
Jak jest na zimny/ ciepły, różnica jakaś? Na sam wprzód sprawdź wszystkie bezpieczniki czy któryś nie jest spalony, to nie zaszkodzi tak profilaktycznie;) Może świece musisz sprawdzić czy grzeją, może kąt wtrysku. Opisz dokładniej.
dokładnie wsiadłem ostatnim razem i przy uruchomieniu zapłonu nie chciał krecić wyłączyłem zapłon i przekreciłem jeszcze raz i odpalił jak gdyby nigdy nic sprawdzałem już akumulator i bezpieczniki i wszystko jest w porządku .
Silnik: 1,9 td AAZ
Wysłany: 2012-01-11, 18:41
Długo grzejesz świece? Powinno się po zgaśnięciu kontrolki poczekać aż ,,puknie" w okolicy bezpieczników, to takie cyknięcie które na pewno wyłapiesz. Świece sprawdzałeś ?
[ Dodano: 2012-01-11, 19:01 ]
Szkoda że nikt nie chce się podpiąć do temtu, może kto miał podobny problem?