Wysłany: 2008-10-01, 20:17 Pytanie odnosnie wała korbowego w 1.9 gtd
Witam, mam dosc proste pytanie. mam wywalony klin i przymierzam sie na wymiane ew. naprawe wałka. i tutaj moje pytanie. wiadomo ze td maja ten problem z klinem, czy mozliwe jest wlozenie walka z 1.9tdi? konkretnie chodzi mi o walek z golfa IV poniewaz z 3'ki naprawde ciezko dostac. jezeli nie z 4 to z 3, najwyzej bym poszukal... Prosze o szybką odpowiedz poniewaz duzymi krokami zblizam sie do naprawy a nie za bardzo odpowiada mi wkladanie poprzerabianego walka spowrotem do silnika (jakas dziwna obawa ze znowu cos strzeli) pozdrawiam!!
Silnik: S/TDI Pomógł: 69 razy Wiek: 101 Dołączył: 18 Maj 2008 Posty: 1403 Skąd: Szczecin
Wysłany: 2008-10-02, 01:37
naprawiaj ten co masz ... zakłady mechaniczne które regenerują wały poradzą sobie z tym bez większego problemu (napawanie) - jeśli włożysz wał od MK IV za chwilę pojawiić się mogą inne problemy (typu za niskie ciśnienie oleju itp) mozesz wpaśc z deszczu pod rynne
_________________ leopard
leicht panzerwagen
chip tuning
diagnostyka aut z silnikami TDI grupy V.A.G.
pomiary mocy i momentu obrotowego mobilną hamownią Dynomet - również auta z napędem 4x4
Pytanie przy okazji do tych co już sa po tym zabiegu - co dokładnie się robi z tym wałem bo czytam i każdy ma różne opinie. Chodzi mi o konkrety - co kupić, co zrobić itp. A właśnie czy zna ktoś mechanika z trojmiasta ktory sie tym moze zajac. Z góry dzięki