Czesc
Prosił bym kogos o rade czy w moim dieselku 1.9d jest opcja zamontowania dolotu stożkowego i jak to obrazuje .... czy sie oplaca itp . i gdzie bym mógł znalesc pasujacy dolot stożkowy do mojego mk3
_________________ Zapraszam do obejrzenia mojego Golfa:)
Opcja jest zawsze, tylko nie wiem po co....
Zupełnie nic to nie da. Ani mocy nie zwiększysz, ani dźwięku nie zmienisz...
No chyba, że to ma być "Sztuka dla Sztuki" i chodzi tylko o to, żeby ładnie pod maską wyglądało.
Silnik: TDI AFN ++ Pomógł: 32 razy Wiek: 27 Dołączył: 15 Mar 2008 Posty: 1391 Skąd: Lidzbark Warmiński
Wysłany: 2012-01-21, 18:31
Dokładnie jak pisze Snejk18, mocowo to nic nie da, gdybys jednak sie pokusił o założenie proponował bym dac osłone na filtr tak aby nie zasysał ciepłego powietrza z silnika, a gdzie takie filtr znaleść, najpopularniejsze allegor badz sklepy tuningowe napewno maja cos w swojej ofercie.
_________________ Zapraszam do obejrzenia mojego "ARL"-a;-)
Opcja jest zawsze, tylko nie wiem po co....
Zupełnie nic to nie da. Ani mocy nie zwiększysz, ani dźwięku nie zmienisz...
No chyba, że to ma być "Sztuka dla Sztuki" i chodzi tylko o to, żeby ładnie pod maską wyglądało.
Znaczy o mocy nawet nie mażę ale co do dzwieku to gdzies wyczytałem gosciu z tym samym silnikiem co ja 1Y Pisał ze dało mu to do dzwieku tzn jakis pomruk na niskim obrocie, ale pisał ze dało ... A wyciecie srodkowego tłumika i stożek