Witam,
Mam duży problem z wyciekiem płynu chłodniczego.
Kilka pytań dotyczących tego tematu:
Jaka jest pojemność układu chłodniczego?
Gdzie znajdują się miejsca najczęstszego wycieku płynu chłodniczego?
Czy próbować samemu szukać miejsca wycieku?, czy udać sie do mechanika?
Jeśli samemu to od czego zacząć? i jak postępować w szukaniu?
Pozdrawiam,
pmp83
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
najczęściej puszcza nagrzewnica niestety żeby ją wymienić trzeba wyjąc całą deskę rozdzielczą już to robiłem we dwóch cały dzień zszedł ,ale efekt jest płyn nie ucieka.Najlepiej podstaw sobie kawałek białego kartonu pod silnik na noc jak rano nic nie zobaczysz na kartonie żadnego wycieku to masz jak w banku ze nagrzewnica zresztą zobacz dywanik czy nie jest mokry .Powodzenia
żadna praca nie hańbi,ale każda męczy
- andy257
- Czytacz
Mi również wyciekał płyn chłodniczy. Zlokalizowałem wyciek, tak jak poprzednik opisał za pomocą kartonu, była to mała dziurka w chłodnicy wlałem specjalny płyn (zapomialem nazwę), który mi zalepił mój problem teraz jest ok.
-

LiCHO - Berbeć
środek do uszczelniania chłodnicy można dostać na każdej stacji paliw za śmieszne pieniądze... najważniejsze żeby go zastosować zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu
Mój GTI 2.0 16V ABF
moj-golf/moj-nowy-nabytek-gti-16v-t6311.html
moj-golf/moj-nowy-nabytek-gti-16v-t6311.html
-

czepi - Members
no a jesli nie bedzie plamiki ani pod samochodem ani mokro w srodku - to co
to czapka(głowica) w górę...a jesli mam racje to odrazu zmień termostat bo to jego wina(jesli ci temperatura skoczyła na maxa)
to czapka(głowica) w górę...a jesli mam racje to odrazu zmień termostat bo to jego wina(jesli ci temperatura skoczyła na maxa)-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
Zadnych srodków do uszczelniania chłodnic jesli NIE CHCESZ wczesniej czy pozniej jej przepychac. A i najlepiej nie lac do samochodow zagranicznych naszy polskich plynow typu borygo lub petrygo!! Poniewaz w niekturych chlodnicach sa elementy gomowe ktore te płyny swietnie rozpuszczaja i pozniej problem z temperatura
Polecam zachodnie koncentraty 
Polecam zachodnie koncentraty 
- scols11
- Badacz tematu
• Strona 1 z 1