Cześć jestem zielony w mechanice pojazdowej i dlatego zwracam się do was.
na zdjęciu przedstawiłem, zielonym kolorem jest ok jest sucho, pomarańczowym jest trochę gorzej, a na czerwono to już jest najbardziej. Co to może być?? wiem że praktycznie mało wytłumaczyłem ale brakuje mi fachowego słownictwa w tym temacie.
zdjęcie mało wyraźne ale chyba chodzi Ci o wtryski, tak?
jeżeli są mokre to wina może być w:
-źle dokręcone przewody ciśnieniowe (spróbuj dokręcić, klucz 17)
-pęknięte lub nieszczelne gumowe przewody nadmiaru (wymień, grosze kosztuje taki przewód)
-podkładka pod wtryskiem puszcza (2zł)
jeżeli olej cieknie to tak jak napisał kolega swatu,
gdzie podkladak pod wtryskiem w 1,9D...??
LTD,zrób z bliska zdjecie tylko tych miejsc gdzie sa usterki a nie dałes takie zdjęcie ze.... widac tyle co nic tylko teraz kazdy wymysla skad i co cieknie.
Silnik: S/TDI Pomógł: 69 razy Wiek: 101 Dołączył: 18 Maj 2008 Posty: 1384 Skąd: Szczecin
Wysłany: 2010-01-20, 00:04
swatu napisał/a:
zapewne ci olej wycieka spoduszczelki
ogarnij sie i nie strasz człowieka puściły głupie przelewy a ty mu remont każesz robic
polliv, dobrze napisał - przede wszystkim wymień przelewy miedzy wtryskami - na pierwszym wtryskiwaczu (z lewej) jest zaslepka - ją też warto oglądnąc / wymienić ...
_________________ leopard
leicht panzerwagen
chip tuning
diagnostyka aut z silnikami TDI grupy V.A.G.
pomiary mocy i momentu obrotowego mobilną hamownią Dynomet - również auta z napędem 4x4
najlepiej pojadę z nim do mechanika bo nie mam czasu żeby sam w tym grzebać tylko nie chciał bym żeby wymienili mi pół silnika od razu.
Dlatego chciałbym wiedzieć co? jak? i z czym?