Silnik: 1,4 lpg Pomógł: 3 razy Wiek: 23 Dołączył: 23 Lis 2008 Posty: 87 Skąd: nowy sącz
Wysłany: 2008-11-23, 10:00 problem z odpaleniem 1.9gtd i nie tylko
Witam wszystkich! Mam problem z odpaleniem mojego golfika otoz przedwczoraj jeszcze normalnie jezdzil a wczoraj juz nie odpalil puszcza tylko biale dymki jezeli sie dluzej pokreci i nic wiecej zadnej reakcji. co to moze byc swiece? kiedys juz tak mial a przyczyna byl bezpiecznik od grzania swiec. moze ktos mial podobnie... prosze o pomoc!!! ale to jeszcze nie wszysto poniewaz mam takze problem z temperatura silnika i ogrzewaniem gdyz jeszcze nigdy nie przekroczyl mi on 70 stopni a wentylator zalacza sie przy tylu wlasnie i ogrzewanie jest slabiutkie... obawiam sie, ze to moze byc uszczelka pod glowica ale moze ktoś poda mi inna przyczyne takich objawow... a jezeli juz to ile taki zabieg kosztuje? i czy moze miec wplyw na moc silnika? z gory dziekuję za każda informację!!!