Witam wszystkich! mam serdeczną prośbę o pomoc w znalezieniu pompy wtryskowej do mojego Golfa 3 1,9 TDI rocznik 1994. Potrzebuję pompy o numerze 0 460-404-994.
Mam uszkodzony sterownik pompy ale niestety samego sterownika nie można kupić tylko całą pompę. Proszę o pomoc !
Silnik: 1.9 TDI Pomógł: 19 razy Wiek: 36 Dołączył: 17 Lis 2007 Posty: 130 Skąd: Kraków
Wysłany: 2008-01-29, 22:32
W TDI sterownik?Pewnie nastawnik.Szarpie podczas przyspieszania?Chodzi nierówno na wolnych obrotach?Jeżeli tak to pewnie nastawnik...LEcz do czyszczenia ,nie do wymiany.Zerknij tutaj kolego;
W TDI sterownik?Pewnie nastawnik.Szarpie podczas przyspieszania?Chodzi nierówno na wolnych obrotach?Jeżeli tak to pewnie nastawnik...LEcz do czyszczenia ,nie do wymiany.Zerknij tutaj kolego;
Dzięki kolego...oczywiście że nastawnik..sorka........jeszcze jadna prośba jeżeli można wyczyścić i to może pomóc to proszę koledzy może ktoś zna fachowca który to zrobi w Poznaniu.....
Mój dotychczasowy mechanik powiedział że wymiana i koniec a ja zielony jestem!!!!
Dzięki!!!
Silnik: 1.9 TDI Pomógł: 19 razy Wiek: 36 Dołączył: 17 Lis 2007 Posty: 130 Skąd: Kraków
Wysłany: 2008-01-30, 07:52
Ja także byłem zielony.Ale opis jest co najmniej b.dobry .Ważne czy masz kabelek do np. VAG-COM'a?Dobrze wcześniej odczytać ustawienie (napięcie).Jeżeli nie chcesz sam tego robić to możesz poszukać na allegro;
np tutaj;
http://allegro.pl/item298...lnikow_tdi.html
Możesz załatwić to wysyłkowo.Albo zainwestuj 130zł w kabelek (dobrze jakbyś miał dostęp do laptopa bo to dużo wygodniejsze), i dasz sam radę.Pozdro
_________________ Jeżeli to co napisałem Ci pomogło to ...:D