Mam mały problem z pompą wtryskową z pod górnej kopułki wydostaje się niewielka ilość ropy .Czy jest możliwość wymiany uszczelki ( jeśli tam się znajduje ) czy też jest konieczna regeneracja takiej pompy wtryskowej .
dzięki śliczne silikon mam więc jutro spróbuje mam nadzieje że poskutkuje .Jeszcze raz dziękuje za odpowiedz Mój golf to wszystko co mam staram się go utrzymać jak najlepiej ale w dziedzinie mechaniki jestem nowicjuszem .
trzy śruby typu torx do czwartej dorób sobie klucz albo śrube przypiluj zeby odkrecic ja po okreceniu jej poprostu tą śrube wyrzucielem i dalem sobie normalną na imbusa na przyszłość
Otóż to ta czwarta śruba minie zagieła niema jak jej odkręcić , jest wpuszczona i niema jak jej podpiłować muszę więc dorobić sobie kluczyk nie ma wyjścia,... A tak przy okazji jak jest z tą następną częścią poniżej tej kopułki ,czy też można ją ściągnąć bez obaw i zabezpieczyć silikonem ? , Przypuszczam że jest okazja uniknąć wielokrotnego rozkręcania .
jesli wyciagniesz cały nastawnik rozlegulujesz dawkę paliwa, chyba ze zaznaczysz sobie nacięciem noża jakąś ryse połozenie jego z kazdej strony i w tym samym miejscu włozysz z powrotem jest to ryzykowne jesli nie masz o tym zielonego pojecia gdyż musisz go wlozyc z powrotem na otwór i tak samo ustawić
Tymbardziej że mam prawą rękę w gipsie ......Ale no cóż muszę to jakoś naprawić Klucz już się dorabia na poniedziałek będe miał więc z odkręceniem nie będzie problemu silikon też mam do 350 stopni powinien wystarczyć a uszczelek żeczywiście niemożna dostać w żadnym sklepie motoryzacyjnym . odezwe się w poniedziałek wieczorem ja zrobie
nie ma to jak silikon przy pompie wtryskowej i ty twierdzisz że dbasz o swoja golfinę??? Jaja se robisz?????
Bez paniki Golfik wylądował na warsztacie szczeliły w pompie oringi które wymieniono na nowe , podpięto golfine pod kompa i wyregulowano pompe . ogólny koszt to zaledwie 320 zł
i niemów że NIE DBAM O GOLFIKA
Groch367 ---- dzięki za rady silikon tak jak mówiłeś pod pierwszy dekielek ale to nie było to poszły oringi tak że uszczelnianie tu nic by nie dało tylko tyle ze by nie ciekło ale z czasem auto mogło stanąć na drodze i wtedy tylko laweta .