Witam, mam kilka pytań.
1. Czy w passatach 1.9 td są te same silniki co w golfach 3 1.9 td?
2. mam pompe paliwa w której ta pokrywka jest płaska a nie wypukła podobno to jakaś eco pompa. Czy jest w niej boost pin?
3. Co trzeba zrobić żeby żeby ew. wsadzić tam boost pina?
Pozdrawiam wszystkich urzytkowników.
No to rodzą sie kolejne pytania.
1.Jak kolejne te modyfikacje mają sie do żywotności silnika?
2.Piszecie o zmianie turbinki na garret t02 lub garrett03. Czym one różnią sie między sobą? U mnie jeździ kkk k14. Można wsadzić jeszcze jakąś inną nie wiem np z dostawczaka jakiegoś?
3.Na rynką są oferowane zawory upustowe "blow off" można takie coś stosować w naszysz autkach? rzeczywiście chroni to turbine czy to tylko jakaś szpanerska gwizdałka?
Pozdrawiam:)
No to rodzą sie kolejne pytania.
1.Jak kolejne te modyfikacje mają sie do żywotności silnika?
2.Piszecie o zmianie turbinki na garret t02 lub garrett03. Czym one różnią sie między sobą? U mnie jeździ kkk k14. Można wsadzić jeszcze jakąś inną nie wiem np z dostawczaka jakiegoś?
3.Na rynką są oferowane zawory upustowe "blow off" można takie coś stosować w naszysz autkach? rzeczywiście chroni to turbine czy to tylko jakaś szpanerska gwizdałka?
Pozdrawiam:)
Ad.1 na dzień dzisiejszy nie miałem okazji widzieć "wykończnego" AAZeta wiec mysle ze dobrze znosza podnoszenie mocy mój mimo upływu czasu ma się wrecz bardzo dobrze nie moge narzekać mimo że mam już drugie auto i golfem już mało jeżdże to chwale sobie wszystkie dotychczasowe modyfikacje w golfie
Ad.2 Wiem że mozna wstawić jeszcze Garetta T3 i ja właśnie takowa mam troche duza turbinka, ale zywotna i robi robotę
Ad.3 nie znam sie na tym na tyle dobrze żeby zabierać głos ale w moim odczuciuto szpanerska gwizdałka;)
Ok to jest to samo więc w sobotę czas na podkręcenie tego muła
[ Dodano: 2011-12-09, 12:25 ]
silnik mam niby aaz tak pisze na naklejce na osłonie paska rozrządu, ale co do pompy i turbinki to chyba mam inne niż w waszych golfach
POMPA
TURBINKA
z tego co się dowiedziałem to turbinkę mam k03 jakiś nowszy model podobno gorszy od kkk k14 czy t2, a pompa to raczej się nadaje zauważyłem że na początku tematu ktoś dodał zdjęcie takie j pompy, tylko co z tą turbiną zmieniać czy bawić się na tej z tego co widzę to chyba już umiera bo robi się wilgotna od oleju, auto ma przejechane 185tyś licznik nie był cofany bo jest kupione od dobrego znajomego
A ja mam pytanie co jest potrzebne to zmiany na wieksze turbo z k14 na k24 lub T3? chodzi mi o kolektor czy trzeba zmienic czy ori z 1.9TD pasuje do turbo , wyjscie na wydech itp
Emek co do podmiany turbiny raczej wszystko pasuje możesz mieć ewentualnie problem ze spływem oleju ale to łatwo można ogarnąć. Co do pinów zakupiłem podobny na allegro ale okazało się że jest za gruby. Kilka zabiegów kosmetycznych papierem wodnym i pin w końcu wszedł do środka i można go było płynnie wysuwać palcami. Pamiętajcie o fmic!!.
Emek, stilgar29 z tym podmienieniem turbinki jest różnie, najlepiej kupic turbo z kolektorem, a jesli chodzi o T3 to jesli dobrze pamietam ona potrzebuje jeszcze chłodzenia wodą ale jesli sie myle niech mnie ktoś poprawi. Sam mam takiego AAZ`a z `96 , powiem wam ze jesli dobrze się ustawi dawke paliwa, bolec w pompie i ciśnienie (ja mam 1.6 bara ) to ten samochodzik lata i pali w zależności od stylu jazdy 5.9 - 6,7 / 100. a zwykła 90-tke TDI obieżdżam jak chce.
No i panowie niedługo będę miał Garretta M24 z kolektorem więc zacznie się zabawa tylko jeszcze bede musiał zrobić fmic a pytanie mam takie do ilu moze pompować m24 i jakie daje on efekty?
[ Dodano: 2012-01-23, 11:43 ]
no i mam to turbo ale z tabliczki wynika ze to jest TA 0304 da radę to turbo jakoś podkrecic da ono jakies lepsze efekty od k03?