polliv, mam takie pytanie do ciebie;D bo na dniach będę miał wymienianą uszczelkę pod głowicą i moje pytanie jest takie czy planowanie głowicy da coś w podniesieniu mocy?
wislokstrzyzow, planowanie nie podniesie mocy. przy okazji wymiany uszczelki możesz sprawdzić głowicę i ja splanować. będziesz wiedział, że jest wszystko git i będziesz mógł spokojnie ją zakładać
pozdrawiam
_________________ you can't always get what you want
>>mój GTD>>
witam, czy taki pin mi podejdzie http://www.allegro.pl/ite..._boost_pin.html szukalem tego wszedzie i nie moglem znalezc, na szrocie znalazlem pompe od golfa2 1.6 td ale koles niechcial jej rozbierac, pozostalo tylko allegro
_________________ "Życie jest zbyt krótkie by jeździć powoli..."
ja zamontowałem wskaznik turbo doładowania który na poczatku nie chciał pokazywac ciśnienia a teraz przy mocnym bucie pokazuje 1.3 - 1.4 bara nie wiem czy mam aż tak podkręconą turbinkę i od 3 lat tak w niewiedzy jezdziłem czy ten wskaznik jest do niczego coś sie zacina dziwnie ehhhh
Silnik: 2.0 8 V
Wiek: 28 Dołączył: 14 Maj 2009 Posty: 519 Skąd: VWierzchucino koło Pucka
Wysłany: 2010-06-01, 14:20
KAJTEK napewno wszystko jest ok ja po podkreceniu turbiny przy pelnym bucie to na 2 barach mi sie budzik zamyka to jest tylko chwilowe cisnienie pokazane a nie podczas pracy ciaglej . gdzies tam wczesniej w temacie polliv opisal jak sie sprawdza ile ci turbina laduje chyba na 2 lub 3 biegu wciskasz na hamulec i gaz do konca albo jakos tak .
[ Dodano: 2010-06-01, 15:22 ]
znalazlem jak sie sprawdza cisnienie ladowania
(ciśnienie sprawdzamy na drugim biegu trzymając pedał gazu w podłodze i jednocześnie hamując lewą nogą tak aby prędkość nie przekroczyła 60km/h)
piontas83, u mnie chyba zawór upustowy WG się zacina bo czasem dmucha normalne ciśnienie a czasem zbyt duże (nadmiar spalin idzie na wirniki w turbo) dlatego będę chciał się teraz tym zająć, na szczescie kolega polliv, wysłał mi drugą k14 żebym mógł jednoczesnie jezdzić autkiem i grzebac przy turbince
a wykorzystałeś choć połowę porad z pierwszej strony
dobre
wracając do modów pod maską, w tej chwili do mnie jedzie już większe turbo i przewód powietrza do niego turbo będzie dokładnie takie jak ma kolega polliv, chce zobaczyć jak mi się na tym będzie jezdzić oto fotka z aukcji