Silnik: 1.9TDI 1Z Pomógł: 39 razy Wiek: 25 Dołączył: 15 Maj 2009 Posty: 974 Skąd: Bielsko-Biała / Katowice
Wysłany: 2010-04-19, 16:52
Jak sobie zrobisz M-TDI to mozesz.
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z ++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj! Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Panowie dziś wracając z pracy przy zmianie z biegu 2 na 3 odczułem spadek mocy obroty około 2800-3000obr. co to może być turbina siada??. drugie pytanie czy podkładka pod boost pinem jest konieczna bo ja kupiłem z tą ową podkładką.
chciałem się szybko rozpędzić na 1 biedu wszystko ok bieg 2. 2800obr. silnik się dławił i moc spadała bieg 3 2200obr zaczoł ciągnąć i dalej jest ok na następnych biegach. chodzi o to ze na biegu 2 przy 2800 jest jakaś turbo dziura
nie jak na razie tylko wracałem z pracy jutro zobaczę. kopci cały czas jak to diesel bo jest za duża dawka ropy i wtryski nie są pierwszej młodości ale rozpylają w miarę dobrze i otwierają się przy 15 barach. ja myślę ze to coś z turbo ale nic tam nie grzebałem.