IC Pasuje P&P z TDI wystarczy tylko jedną podporę zrobić i obrócić kolanko przy kolektorze ssącym
Jak coś mam IC z TDI z rurami na sprzedasz jak by był ktoś chętny To pisać PW
Instalacja IC z TDi
1 Obracasz kolanko z kolektora o 180 stopni
2 Odginasz przewód oleju do turbiny tak żeby nie przeszkadzał w instalacji węża
3 Niezbędne jest jedno kolanko aluminiowe lub stalowe 45 stopni
Bierzesz kawałek blachy, nożyce, wkrętarkę docinasz zaślepkę, wsadzasz ją w miejsce na zdjęciu i dokręcasz imbusami. Ale jak będziesz chciał montować IC to tu zaczyna się problem z odwróceniem kolanka... wiec najlepiej poszukać kolanka bez EGR i zaślepić od drugiej strony rurki. Teoretycznie da się to zrobić na kolanku z EGR ale będzie troszkę zabawy i problemów ze odstającym zaworem co może utrudnić np ściągniecie pokrywy zaworów. A co do samego IC z TDi wg mnie ta chłodnica jest mało wydajna. Apetyt rośnie w miarę jedzenia wiec proponuje od razu instalować FMIC np z grande punto !
dzięki bardzo za te wszystkie informacje bardzo się przydadzą . i mam takie pytanie czy ma ktoś rury od ic od tdi w jakiej cenie komplet tych rur ic już mam
Witam mam pytanie jakiś czas temu zakupiłem turbo garretta wraz z kolektorem z golfa II z sb. z tabliczki wynika ze nie jest to T3 jego nr to 068145703 i mam pytanie w sprawie tego turba czy jest ono lepsze od k03? bo do T3 pewnie duzo mu brakuje