Witam Wszystkich
Jak w temacie mam problem z paskiem wielorowkowym a mianowicie pasek wpada w wibracie wibracje te występują na samym dole tam gdzie jest pasek od pompy wspomagania.Napinacz paska jest nowy rolka napinacza również pasek też nowy.Gdzie można jeszcze szukać przyczyn?????????
Szczeże mówiąc nie sprawdzałem a w związku z tym iż nie mam pełnej wiedzy na temat ewentualnych napraw i wymian z przed momentu zakupu więc trudno jest mi powiedzieć w jakim stanie jest owe łożysko.W jaki sposub można sprawdzić jego stan???
Szczeże mówiąc nie sprawdzałem a w związku z tym iż nie mam pełnej wiedzy na temat ewentualnych napraw i wymian z przed momentu zakupu więc trudno jest mi powiedzieć w jakim stanie jest owe łożysko.W jaki sposub można sprawdzić jego stan???
ściągnąć pasek z altka i kręcić kołem alternatora i słuchać czy nie szumią, także możesz poruszać kołem i zobaczyć czy są luzy
wina może stać po łożyskach i także po stronie sprzęgła alternatora
Dzięki kolego jutro postaram się to sprawdzić .A i jeszcze jedno o czym nie napisałem jak spryskam pasek WD 40 to mam wrażenie że te wibracie są mniejsze a silnik pracuje o wiele ciszej jednak po chwili wszystko wraca.
to tak samo jak u mnie slychac cykanie metaliczne jak spryskam cisza widze napinacz wymieniles pasek nowy a pompa wspomy dobrze nic sie nie dzieje nie gubi plynu??? jesli to wszystko ok pozostaja ktores z lozysk sa 2
_________________ JAK RYCERZE ZAWSZE BRONIMY HONORU {Z}
Kolego pompa wspomy jest napędzana u mnie paskiem klinowym czyli tym drugim więc zostaje sprawdzić te łożyska DZIĘKI.Odezwę się jak uda mi się coś ustalić...
pompę wody również napędza klinowy !ten sam co wspomaganie.Myśle że wina może leżeć w tym altku tam jest jakieś sprzęgiełko ktore może być odpowiedzialne za te wibracje .Ale jak sprawdzić czy ono jest dobre to nie mam pojęcia a koszt tego badziewia nie mały...
Dziś sprawdzałem wszystko okazało się że napewno muszę wymienić łożysko koła pasowego sprężarki klimy i tu pytanko .Ma ktoś z was wiedze jakie tam jest łożysko jakiś wymiar lub numer????
Ma ktoś z was wiedze jakie tam jest łożysko jakiś wymiar lub numer
tu juz bedzie problem, chyba ze zjawi sie tu jakis chojny który ma na składzie zrypana spreżarkę i rozbierze koło pasowe aby ci to poda. bo nawet watpie aby było cos takiego w serwisówce ETKA... prędzej bedzie całe koło ale łozysko....
SotoM, WITAJ KOLEGO!!!!Całe koło trochę kosztuje a wiem że w nim jest łożysko które sie wymienia jutro zabieram się za ściąganie tego koła i będzie wszystko jasne.DZIĘKI