Wysłany: 2008-01-22, 19:40 olej w układzie wpsomagania
Witam serdecznie,
mam pewien problem- niestety do mojego samochodu niechcący dotkneła się narzeczona( czyzby zemsta?), i wlała mi olej zamiast do zbiornika oleju to do zbiornika oleju układu kierowniczego.Jest jakiś sposób by to wszystko spuścić w diabły i czy można zrobić to samemu czy konieczna jest wizyta u mechanika? Dzięki za jakąkolwiek podpowiedz
odkrec wezyki od pompy wspomagania i niech zleci plyn, mozesz tesz poruszac kolami na wylaczonym silniku, wlej nowy plyn i dodpowietrz uklad skrecajac na maxa w prawo lewo prawo i bedzie dobrze a jezdziles autem po wlaniu oleju to wspomagania????
ja tak mysle ze wlac zawiele to ona niemogla wlac tam a tocowlala jest poprostu w odstoiniku odprowac ten olej z gory poprostu ile sie da uzupelnij braki i bedzie dobrze te troszke to sie rozcieczy z tamtym i bedzie git
dzięki , też mi się wydaje ze za wiele nie wlała. Jeśli chodzi o jazde to nie jeżdziłęm nim od tamtej pory. Jeszcze raz dzięki za podpowiedzi , mam nadzieje ,że wszytsko będzie git. pozdrawiam