Silnik: 1,9 TDI/1Z Pomógł: 10 razy Wiek: 28 Dołączył: 01 Paź 2008 Posty: 985 Skąd: WGM / EL
Wysłany: 2008-10-01, 19:41 Obrotościomierz działa z opóznieniem jak zimny silnik
Mam pytanko:
Jak golfik troche postoi na dworzu a jest zimno, za nim się rozgrzeję to obrotościomierz działa jjak by się zacinał. Rośnie wzkazówka do góry wtedy jak np. obroty ma 2razy wyższe niż pokazuje to w rzeczywistości a potem tak samo opada,co może być? Nadminie że to jest silnik 1,9TDI 90 KM 1994r.
Pozdrawiam!!!!
w dieslu jak masz elektroniczny licznik to impulsator jest koło alternatora i tam bym zaczoł szukać usterki a jak masz na lince to bym zobaczył wejście linki (najprawdopodobniej we skrzyni biegów)
Silnik: 1,9 TDI/1Z Pomógł: 10 razy Wiek: 28 Dołączył: 01 Paź 2008 Posty: 985 Skąd: WGM / EL
Wysłany: 2008-10-01, 20:28
Mam na lince!
Kilka miesięcy temu robiłem kompletne sprzegło i musiałem odkręcałem tą linke od skrzyni żeby ją wyciągnąć skrzynkę,teraz nie
pamiętam
czy tak się też działo przed robieniem sprzęgła
A czemu to znika jak jest nagrzany silnik?