witam moja golfina 1,9D nie chce zapalic, rozrusznik kreci a silnik ani drgnie, nawet nie probuje zaskoczyc, co to moze byc???
_________________ MK3 MATCH by Opolanin REGULAMIN FORUM 3 dni innego swiata tego naszego dla wielu niezrozumialego a dla nas tak wspanialego ONLY VW&VAG!!!!! VAg NYSA
bezpiecznik oki a swiece nie wiem ale juz kupilem ngk y-918j tylko musze znalezc czas na wymiane
_________________ MK3 MATCH by Opolanin REGULAMIN FORUM 3 dni innego swiata tego naszego dla wielu niezrozumialego a dla nas tak wspanialego ONLY VW&VAG!!!!! VAg NYSA
Sprawdź czy dochodzi napięcie do zaworu na pompie ewentualnie popuść rurkę od jednego z wtrysków i zobacz czy sika paliwem. Jeśłi tu OK to możliwe przestawienie rozrządu.
to jest zawor odcinajacy paliwo ,otwiera sie jak wlaczasz zaplon , co do problemu opolanina moze byc wyrobiony klin na kole rozrzadu na wale , co sie czesto zdarza w tych silnikach
do swiec napiecie dochodzi i do zaworu paliwa on/off tez, nawet na krotko podlaczylem i nic, odkrecilem przewod paliwowy co idzie do wtrysku, 2 osoba krecila rozrusznikiem a paliwo ledwo ledwo co kapalo, co to siadlo???
scols11, sprawdze to bo nie wierze zeby tak o mi pompa dadla bez wczesniejszych objawow
Opolanin napisz jak ci sie to stalo ze nie zapalisz coraz ciezej palil czy zgasiles i juz nie motor nie zalapal??? Moze cos z rozrzadem ? Moze z katem wtrysku??? Trudno mi cos powiedziec po tym co napisales!!!