Silnik: 1.9 Pomogła: 1 raz Wiek: 95 Dołączyła: 16 Lis 2008 Posty: 11 Skąd: warszawa
Wysłany: 2008-11-16, 15:31 nie pali tylko wtedy gdy jest zimny
witam. mam golfa 1.9 gtd 93 rok:/ kiedy jest zimno nie moge odpalic auta a jak juz zalapie to po minucie lub 2;/ jesli juz silnik sie nagrzeje wtedy odpala na dotyk (nawet gdy mam silnik zimny i podgrzeje go opalarka tez zapali) bylem u mechanikow i kazdy mowil co innego jeden ze swiece drugi stawial na brak cisnienia a trzeci zas na jakis przekaznik( swiece grzeja) moge sobie jakos z tym poradzic?
Silnik: 1.9 Pomogła: 1 raz Wiek: 95 Dołączyła: 16 Lis 2008 Posty: 11 Skąd: warszawa
Wysłany: 2008-11-16, 21:39
potrafisz czytac kolego?:) napisalem ze swiece grzeja:) moze byc sytuacja taka ze nie dostaja pradu ale same swiece sa ok... tylko problem w tym ze nie moge tego sprawdzic a auta odpalic nie moge
Silnik: A4 Avant AFN Pomógł: 19 razy Wiek: 23 Dołączył: 12 Sie 2008 Posty: 466 Skąd: Dąbrowa Górnicza
Wysłany: 2008-11-16, 22:32
a jak je sprawdzałes? tak jak pisałem? Sprawdz najlepiej probówką. Sprawdz jeszcze przekaznik czy jest charakterystyczne "pyk" przkreckluczyc i nasłuchuj tego ze strony bezpieczników, jezeli nic sie nie dzieje moze prekaznik padł. Nowy w sklepie do mojego krzczeli 18zł....
Wysłany: 2008-11-17, 12:30
swiece sprawdzalem prostownikiem grzaly...kiedy przekrece kluczyk zrobi pyk ale jak kontrolka gasnie nie robi pyk czasami jak przekrece kluczyk kontrolka w ogole sie nie zapali od swiec:/
Masz uszkodzony automat swiiec jesli niechcesz wymieniac przekaznika pociągnij sobie przewod podłacz do swiecy na 4 cylindrze tam gdzie wchodzą przewody z automatu kup przycisk dotykowy za 5zł i zrób reczne grzanie swiec wtedy masz reczne sterowanie swego starego przekaznika dotykasz przycisk liczysz do 5 i odpalasz nic prostszego.
Powodzenia
Silnik: 1.9 T D
Wysłany: 2008-11-20, 10:22 ciezko pali
witam ma golfa III td. i taki oto problem ,mianowicie w lato autko (na zimnym silniku ) palilo super odrazu,pozniej gdy temperatura spadla ,ale nadal na plusie autko tez odpalalo odrazu bez krecenia ale jakies 10s jakby przerywalo i kopcilo na niebiesko ,pochwilce te objawy ustawaly i pozniej bylo ok. teraz gdy troche na minusie temp. w nocy -chwilke musze krecic, odpala i dalej przerywa jakis moment ,tak jak wczesniej. i potem jest ok ,filtr paliwa mam zmieniony i odpowietrzylem go. przymierzam sie do wymiany swiec ,bo czytalem ze komus to pomoglo przy tych samych objawach ,doradzcie cos................
Sprawdź swiece zarowe bo moze ktoras nie grzeje i dlatego dymi i przerywa jesli swiece sa dobre pozostaja koncowki wtryskow ktoras leje i dopoki nie zlapie temperatury takie beda objawy.
Te dwie rzeczy sprawdz powinno i powinno byc ok.
Pozdrawiam
Silnik: 1.9 T D
Wysłany: 2008-11-20, 13:19 swiece
myslisz ze to przerywanie to przez to ze tam gdzie swiece nie grzeja nie zapala cylindry? i przerywa az zapala? tak mi sie obilo o uszy, w sobote moze zmienie swiece i dam znac a jesli byly by to wtryski to jaki koszt zrobienia tego?
Wysłany: 2008-11-26, 18:33
koszt ustawienia jednego wtrysku to granice 30 zl;/ ja jeszce bym sprawdzil cisnienie na tlokach;/ byc moze na jednym z nich nie masz cisnienia a co za tym idzie?;/ KOMPRESJA