witam mam taki problem nie moge odpalic mojego diesla od czasu kiedy sa mrozy 2 dni krecił a teraz nie chce zakrecic nawet akumolator ładowany i był w domu co jest nie tak ?
Silnik: pracuje jak złoto Pomógł: 144 razy Wiek: 30 Dołączył: 22 Lip 2007 Posty: 4009 Skąd: Szczecin
Wysłany: 2012-02-05, 11:52
weź próbówkę. przyłóż do wzbudzenia przy elektromagnesie - jeśli przy przekręceniu stacyjki próbówka się zaświeci - kostka sprawna .wniosek zamarzł rozrusznik... popukaj mloteczkiem mmoze ruszy. jesli ruszy wiadomo juz w 100%
był to przymarznięty rozrusznik a teraz znowu mały problem jak go z rana chce zakręcić to mi zakręci chwile i tak jak by rozłącza i resetuje się wszystko wtedy znowu przekręcam i normalnie i za chwile znowu to samo tak kilka razy i odpala
Biały1471, a to juz aku miałem to samo..... jak auto masz na dworze to jednak przewieje aku ...... wez go do domku naladuj i bedzie palil od strzala.....
Biały1471, musisz aku ugrzad dupke mi tez zerowal sie zerowal ale odpalal.... szczegolnie jak po nocy odpalalem to tak bylo bo jak pochodzil to bylo oki