Wysłany: 2008-08-18, 19:53 nastawnik do pompy wtryskowej
Witam!
Mój goferek nie działa ostatnio dobrze, mam problem z nastawnikiem do pompy wtryskowej. Mam w związku z tym pytanie: czy jedyna szansą jest regeneracja czy kupno całej pompy( drogo ). Interesują mnie też przyczyny psucia nastawnika ( autko szarpie).Dodam ze juz raz była robiona regenaracja i pomogło to jedynie na pół roku.
W jakiej cenie można kupiś taki sterownik - HDK 111 FD 464 105619.
prosze o pomoc
dodam że sprawa jest dość pilna.
Silnik: 1.9 TDI 1z
Wiek: 25 Dołączył: 11 Sie 2008 Posty: 102 Skąd: Okolice Krakowa
Wysłany: 2008-08-18, 20:43
Drugi raz pewnie pewnie da się go zregenerować nastawnik, ale niech wypowiedzą się inni użytkownicy forum, koszt nowego nastawnika to ok 1500zł używany około 1000zł
Jak się mylę to niech mnie ktoś poprawi
Hmm.. czemu się psuje nastawnik?
Syfiasta ropa plus nie zmieniany regularnie filtr paliwa
Silnik: pracuje jak złoto Pomógł: 144 razy Wiek: 30 Dołączył: 22 Lip 2007 Posty: 4009 Skąd: Szczecin
Wysłany: 2008-08-18, 22:00
kufion, a jaki masz silnik 90 czy 110km?? miałeś zmieniane sprzęgło??
a ta trzęsiawka następuje przy przy około 2000obr/min bo takie coś też moze być winą sprzegła. miałem jakiś czas temu te same obiawy
ale już nie mam bo kolega z od nas z 4um Leopard znalazł lek na wieki na tą przyczynę.zajmuje to 10min.
[ Dodano: 2008-08-18, 23:05 ] mariuszole, ale ty tez masz racje syfiasta ropa i filtr paliwa. teoretycznie filtr paliwa powinno sie zmieniac co druga wymianę oleju
[ Dodano: 2008-08-18, 23:06 ]
ja dziś sie dowiadywałem o pompe wtryskową do 90tki i uzywana mozna kupić od 800z do powyzej 1000zł.nastawnik sam to gdzieś około 400zł uzywka
silnik mam 90, nigdy nie wymieniałem sprzęgła.Ale nie sądze zeby to było ono. Ostatnio tez miałem ten problem i to był nastawnik więc teraz też tak jest napewno.
Gdzie moge dostać taki nastawik?? prosze o namiary??
fachowieć wygladał na porządniego i skasował mnie na niezłą kase - wieć myśle ze fachowo.
a myślisz ze efekt powinien utrzymać sie dłużej??
co ile trzeba czyścic nastawnik?
Silnik: 1.9 TDI GL (1Z) Pomógł: 11 razy Wiek: 30 Dołączył: 10 Lip 2008 Posty: 953 Skąd: Świecie
Wysłany: 2008-08-19, 09:31
Jutro mój golfik jedzie na czyszczenie nastawnika! Kurde mam nadzieje ze czyszczenie pomoze i bedzie jak nowonarodzony
Napisze jutro jak poszło i podam namiary na mechanika
chyba juz wolałbym kupić nowy nastawnik tylko jaką mam gwarancje ze znowu nie bedzie tak co płó roku
tankuje zawsze na bp nigdy zadnego syfu
chciałbym poradzić sobie z tym problemem na dłużej
kufion, czyszczenie nastawnika powinno ci starczyc na kolejne 200tys km a nie na pół roku jedz do niego jeszcze raz kazdy daje przynajmniej rok gwarancji
Silnik: pracuje jak złoto Pomógł: 144 razy Wiek: 30 Dołączył: 22 Lip 2007 Posty: 4009 Skąd: Szczecin
Wysłany: 2008-08-19, 18:04
nastawnika nie czysci sie co jakis czas. wystarczy wlewać paliwo z normalnej stacji to nie bedzie takich problemów... rozumiem kazdy kombinuje jak moze...
ja bym wam powiedział co trzeba zrobić ale nie moge.sory... chyba że Leoś sie nad wami zlituje i napisze co trzeba zrobić.odezwijcie sie do niego na PW moze wam pomoze...