dostepnosc czesci duza bo jest sporo zamiennikow ale ceny sa wyzsze od benzyny bo wiadomo TDI to TDI wszystko ladnie pieknie poki nie zaczeni sie robic kaszanka pozdro
dostepnosc czesci duza bo jest sporo zamiennikow ale ceny sa wyzsze od benzyny bo wiadomo TDI to TDI wszystko ladnie pieknie poki nie zaczeni sie robic kaszanka pozdro
widze ze kolega dysponuje benzynką a wiec moze wypowie się ktoś z klekocikiem. bardzo dziękuje za poprzednią odpowiedz
Ogolnie golf 3 jest bardzo popularnym samochodem w Polsce, takze nawet do 110tki nie ma problemu z czesciami. Co do cen, to nieznacznie wieksze niz benzyna, ale nie az tak zeby sie za glowe lapac
Silnik: pracuje jak złoto Pomógł: 144 razy Wiek: 30 Dołączył: 22 Lip 2007 Posty: 4009 Skąd: Szczecin
Wysłany: 2008-09-10, 22:20
jesli chodzi o zawieszenie to praktycznie jest to samo.ceny czesci. jesli chodzi o silnik.- tam nie ma sie co psuc.110tce lubi być problem z turbina tzn zapiekan sie kierownica spalin.ale to jest kwestia wyjecia turbiny i wyczyszczenia. albo inne pierdoły.podcisnienia- peklanie przewodów. z wtryskami i pompa nie ma problemów.wiadomo w kazdym dizlu czy benzynie a to gdzies sie zrobi wyciek jakiegos płyny oleju. ogólnie moim zdaniem dizel fajna sprawa. cały czas jeździłem benzynami-miałem wstret do dizli,koleś mnie na mówił- a co mi tam jak coś to go sprzedam. no i tak juz jeźdzę TDI'kiem prawie rok.
wiadomo benzyne zagazujesz też oszczedzasz.dizel też oszczedzasz. ale TDi ma lepsze przyśpieszenie od benzyny.mówie o słabszych motorach. ja ogólnie jak narazie z dizla nie rezygnuje choć tych dźwieków benzyny mi brakuje
problemu z cześciami nie ma. co niektóre jakieś pierdoły no to niestety w zamiennikach nie wystepuja i trzeba wtedy uzywke lub ASO.
Silnik: S/TDI Pomógł: 69 razy Wiek: 101 Dołączył: 18 Maj 2008 Posty: 1403 Skąd: Szczecin
Wysłany: 2008-09-11, 21:29
do 90 KM problem z turbinami - mało tego w używce na rynku wtórnym występuje ...
w 110 KM - problem z turbulum ale ... turbiny od passata B5 ewentualnie po drobnych przeróbkach B6 pasują - golf 4 tez podejdzie - do tego koło zamachowe 2masowe - też lubi się posypac
ogołnie dużo więcej części dostaniesz do 110 KM - ze względu na to że te silniki wsadzali do passata/golfa ...
_________________ leopard
leicht panzerwagen
chip tuning
diagnostyka aut z silnikami TDI grupy V.A.G.
pomiary mocy i momentu obrotowego mobilną hamownią Dynomet - również auta z napędem 4x4
do 90 KM problem z turbinami - mało tego w używce na rynku wtórnym występuje ...
w 110 KM - problem z turbulum ale ... turbiny od passata B5 ewentualnie po drobnych przeróbkach B6 pasują - golf 4 tez podejdzie - do tego koło zamachowe 2masowe - też lubi się posypac
ogołnie dużo więcej części dostaniesz do 110 KM - ze względu na to że te silniki wsadzali do passata/golfa ...
kolego ogólnie mówisz ze wiecej czesci to do 110 KM dostane tak?? ale przeciez tych modeli zrobiono mniej a od passata to chyba nie wszystko bedzie pasowało, skoro 90 KM jest wiecej to dlaczego czesci do nich jest mnie i co jest z tymi turbinami??? to jakas feler tych modeli???
Silnik: S/TDI Pomógł: 69 razy Wiek: 101 Dołączył: 18 Maj 2008 Posty: 1403 Skąd: Szczecin
Wysłany: 2008-09-14, 21:49
nadwozie - wszystko to samo (oprócz zmian kosmetycznych w 95 roku) - silnik w passacie taki sam jak w golfie - te silniki były ładowane do passata B4 i B5 - nie wiem czy przypadkiem nie ma ich więcej niż 1Z'ów na rynku wtórnym ...
_________________ leopard
leicht panzerwagen
chip tuning
diagnostyka aut z silnikami TDI grupy V.A.G.
pomiary mocy i momentu obrotowego mobilną hamownią Dynomet - również auta z napędem 4x4