Silnik: 1.9TDI 1Z Pomógł: 39 razy Wiek: 25 Dołączył: 15 Maj 2009 Posty: 974 Skąd: Bielsko-Biała / Katowice
Wysłany: 2010-03-18, 19:37
Przeplywomierz troche ucina.
I co to znaczy duze spalanie. Ile? 6,75l z 6,6 czy moze 12l?
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z ++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj! Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Silnik: 1.9TDI 1Z Pomógł: 39 razy Wiek: 25 Dołączył: 15 Maj 2009 Posty: 974 Skąd: Bielsko-Biała / Katowice
Wysłany: 2010-03-20, 09:01
5,7l w trasie przy takiej predkosci i czym sie tutaj martwic.... Na powietrze ma jezdzic?
Grupa 13 moze powiedziec ale nie koniecznie o kondycji wtryskiwaczy czy jakis podlewa czy nie bo na jej wskazania ma kondycja calego ukladu 1 cylindra
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z ++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj! Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Wysłany: 2010-03-20, 09:16
Oczywiscie, ze najlepiej wtryskiwacze sprawdzic na maszynie cisnieniowej Po kazdym wyjeciu wtryskiwaczy wskazane jest zalozenie nowych podkladek miedzianych.
jacekPlacekkk napisał/a:
a co z tą przepływką?
Ciut tnie dawke, ale zeby rozwiac watpliwosci nastepnym razem zloguj 003, 008, 011 razem.
btw. ciagniesz ze soba dupe varianta, to prawie jak vento. Przynajmniej moje wazy 1220kg z polowa baku
Silnik: AhU Pomógł: 6 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sie 2008 Posty: 550 Skąd: siedlce/okolice
Wysłany: 2010-03-20, 09:41
Bradley napisał/a:
Oczywiscie, ze najlepiej wtryskiwacze sprawdzic na maszynie cisnieniowej Po kazdym wyjeciu wtryskiwaczy wskazane jest zalozenie nowych podkladek miedzianych.
a jak się okaże ze leją jak by krowe dojił to co wtedy?Czyści się je czy co?
[ Dodano: 2010-03-20, 09:42 ]
Bradley napisał/a:
003, 008, 011 razem.
przekaże kumplowii będzie pewnie wiedział o co chodzi.... a co z tą przepływką i kolektorem,,, bo jak ona tnie dawkę to moze być przyczyna podwyszonego spalania???
Jeżeli jak to napisałeś że leją jakby krowę doił to wtryski do wymiany. A jeżeli to będzie rzeczywiście to to załóż sobie wtryski 0,216. Będzie miał lepszego buta i już jakaś ingerencja w moc silnika
_________________ Weźmiesz mnie na prostej?? A ja Cię zniszczę na zakręcie!!
Silnik: AhU Pomógł: 6 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sie 2008 Posty: 550 Skąd: siedlce/okolice
Wysłany: 2010-03-21, 10:14
kolejny pomiar w trasie dużo zakrętów ciemno i padało, do tego troszkę bagażu:
wynik: 6,25 prędkosci 90-110, hym........... co o tym sądzić? trochę dużo?no i kawałek miasta był.....
kolejny pomiar w trasie jutro...
Procent, kiedyś miałem mk2 1.6 Diesel i gość mi wyciągał wtryski "lały" ale chyba je czyścił.... czy mył,,, że już rozpylały....hym nie mogę sobie przypominiec co to było,,,
Według mnie trochę dużo. Ja mam taki sam silnik jak Ty i przy 4 osobach + bagaż na trasie spalił 5,2 litra. Prędkość max do 120, a tak to 90-100. Ja mam hatchbacka 3 drzwi. W mieście przy butowaniu spalił mi 7 l, ale to zimą. Teraz 6,2 max i nie przekracza.
_________________ Weźmiesz mnie na prostej?? A ja Cię zniszczę na zakręcie!!
Silnik: S/TDI Pomógł: 69 razy Wiek: 101 Dołączył: 18 Maj 2008 Posty: 1384 Skąd: Szczecin
Wysłany: 2010-03-21, 14:58
Bradley napisał/a:
Grupa 13 moze powiedziec ale nie koniecznie o kondycji wtryskiwaczy czy jakis podlewa czy nie bo na jej wskazania ma kondycja calego ukladu 1 cylindra
coś gdzieś słyszałeś ale nie dokońca uważnie słuchałeś ...
jacekPlacekkk napisał/a:
a wtryski zeby sprawdzić trzeba wykręcić....a mozna je wtedy umyć czy wyczyścić jak to wyglada? wiem że nowe podkładki się daję?
tester wtryskiwaczy pokaże ciśnienie otwarcia pilota - i to już będzie podstawa do weryfikacji wtryskiwacza - do tego "chrypienie" wtrysku podczas pomiaru określi czy leje czy nie
jacekPlacekkk napisał/a:
pytam tnięcie dawki moze być przyczyną kłopotu
raczej nie - w 90% przypadków - podwyzszone spalanie to skutek rozkalibrowanych rozpylaczy wtrysków (zakładając że kąt wtrysku jest dobrze ustawiony)
_________________ leopard
leicht panzerwagen
chip tuning
diagnostyka aut z silnikami TDI grupy V.A.G.
pomiary mocy i momentu obrotowego mobilną hamownią Dynomet - również auta z napędem 4x4