Silnik: AhU Pomógł: 6 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sie 2008 Posty: 550 Skąd: siedlce/okolice
Wysłany: 2010-03-26, 10:00
jacekPlacekkk napisał/a:
izopropanol patyczek z watą i spręzone powietrze - a jeszcze lepiej zmywarka do naczyń i program na ~ 60'C ... będzie banglac albo nie będzie
haaa coś trzeba bedzie poszukać jak i co zajechałem po drodzę do pracy do ASO cena nowego 540 zł i muszę oddać starą o co tu chodziii i ta cena kuffa???
Dorzucę swoje trzy grosze,w moim przypadku czyszczenie nic nie pomogło
więc pozostała wymiana, zainwestowałem w oryginał,
po oddaniu starej zapłaciłem 550złociszy,ale różnica w osiągach OGROMNA
Ale spróbuj wyczyścić czasem pomaga,choć wątpie że na długą metę.
A i jeszcze jedno nie inwestuj w zamienniki przed kupnem oryginału
chciałem zaoszczędzić i kupiłem przepływke w zamienniku ale nie dość że i tak nie było pełnej mocy,
to po dwóch tygodniach padła dałem za nią 250zł
Silnik: S/TDI Pomógł: 69 razy Wiek: 101 Dołączył: 18 Maj 2008 Posty: 1384 Skąd: Szczecin
Wysłany: 2010-03-27, 17:53
Robertuss napisał/a:
bezpieczne to
niemiecki sposób ...
problem polega na brudzie który osadza się na drucie grzejnym w przepływomierzu - przez to przepływomierz pokazuje zanizone parametry - cała zabawa to wyczyścic drut nie zrywając go - ingerencja mechaniczna jest niebezpieczna (izopropanol + patyczki kosmetyczne)
zmywarka czyści bezinwazyjnie - do tego środki myjące używane do mycia naczyń dobrze usuwają zabrudzenia
_________________ leopard
leicht panzerwagen
chip tuning
diagnostyka aut z silnikami TDI grupy V.A.G.
pomiary mocy i momentu obrotowego mobilną hamownią Dynomet - również auta z napędem 4x4
Silnik: AhU Pomógł: 6 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sie 2008 Posty: 550 Skąd: siedlce/okolice
Wysłany: 2010-03-27, 19:36
no i po czyszczeniu kupiłem w inter-carsie specjalny preparat do czyszczenia teGo szitu cena 20,50 zł i wyciągnełem wypsiukałem jak szalony potem benzynka i pędzelek siatki doczysciłem elegancko wypłukałem w benzynce..... (było tam tAK czarno nie widać było siatek już tyle sadzy) (nie zdjemowałem siateczek)
no ale wyszuszyłem na słonku złozyłem i Jedzie! dużo lepiej już z dolnych obrotów, i tak jak się ładnie zbierał do 100 teraz tak jedzie do 120.... wskazówka prędkościomierza pnie się równniótko do 100km/h,
czyli czuć różnicę
przed czyszczeniem całkiem odłączyłem pepływkę żeby sprawdzić jak chodzii bez, i róznica była powalająca,
we wtorek będe robił logi Ciekawe czy powinny coś pokazać na +
[ Dodano: 2010-03-30, 16:07 ] logi zrobione
hym,,,, odczyty te same, czyli nic się nie zmieniło poprawiła się dynamika jazdy trochę czuć,,,,
nie wiem czy warto bawić sie w naprawę tego czy spalanie spadnie. przed wyczyszeniem wyszło 8.3 nie przekraczałem 100 za bardzo ale i nie robiłem PSJ
haaa coś trzeba bedzie poszukać jak i co zajechałem po drodzę do pracy do ASO cena nowego 540 zł i muszę oddać starą o co tu chodziii i ta cena kuffa???
To powiem szczerze, że to i tak dobra cena ASO Świdnica rzuciła ceną 680zł.
Może znacie jakiś serwis/sklep na dolnym śląsku w, którym by można za taką cenę 500-550zł zakupić przepływkę Pierburga 074 906 461 ?
Dzięki jacekPlacekkk ale spróbuje na razie znaleźć sklep/serwis w pobliżu bym mógł tam sam podjechać i sprawdzić od razu działanie. Gdyby wszystkie serwisy miały takie same ceny na pewno się odezwę.