Witam.Mam problem z podwójnym kołem pasowym,ma bicie i nie wiem czy jest krzywe cz może być jakaś inna przyczyna.Martwię się o moją Niunię.Proszę o nr katalogowy i orientacyjną cenę.Pomóżcie nie mogę spać po nocach .Pozdrawiam i z góry dziękuję.
Silnik: 1,9tdi Pomógł: 2 razy Dołączył: 26 Maj 2007 Posty: 149 Skąd: gdynia
Wysłany: 2007-05-26, 08:28
witam mam pytanko jakie sa objawy krzywego koła pasowego???
wydaje mi sie ze u mnie jest tez to samo tylko ze zaden mechanik nie wie co jak z czym i do czego moze ktos wie jak sie sprawdza koło pasowe zeby miec 100%pewnosci!!moj golf nie wydaje takiego czystego dzwieku diesla tylko dodatkowo jest jakis halas nie wieadomo skad??
pzdr
Silnik: 1,9d
Wysłany: 2007-05-26, 11:59 krzywe kolo pasowe
A czym grozi krzywe kolo pasowe?? Mam bicie na pasku klinowym... przez co skacze mi napinacz. Wymienilem pasek na nowy wiec juz mi sie nie slizga ale jest dalej bicie. Jeszcze raz czym to grozi.
_________________ Jest dobrze... ale zawsze moze byc lepiej...
to może być koło, moze sciety lin na kole pasowym a najprawdopodobniej pompa wtryskowa czyli nastawnik w pompie , na wolnych obrotach faluje i szarpie podczas jazdy to nastawnik.
Należy wymontować bijące koło i dać przetoczyć nierówność na tokarce do zrównania, tzn. minimalnie, tylko tyle, aby zlikwidować tę nierówność.
Skutkiem takiego bicia może być bardzo szybkie zużycie paska i problemy.
Pozdrawiam
_________________ Samochód jest dla mnie, a nie ja dla samochodu.