Witam,
borykam się z problemem braku mocy. Objawy są takie same jak w przypadku zapieczonej kierownicy spalin z tym że ja mam TD (75KM). Czy w starej sieczkarce też jest cos takiego ?
Problem:
Auto czasem się zbiera dobrze a czasem słabo, wystarczy nieraz popuścić gazu i dodać znowu żeby zaczęło ciągnąć. Choć czasem nawet to nie pomaga. Jak jest zimny to jezdzi lepiej.
_________________ Artystyczne lakierowanie motocykli i samochodów
www.aerograf.kalisz.pl
Silnik: pracuje jak złoto Pomógł: 144 razy Wiek: 30 Dołączył: 22 Lip 2007 Posty: 4009 Skąd: Szczecin
Wysłany: 2008-11-06, 10:20
u ciebie w turbinie nie ma kierownicy spalin, jest klapka tzw bypas...nie pamietam jak jest u cibie rozwiazanie bo juz kupe czasu nie zagladałem pod maskę do takiego TD.ale jeśli masz jakieś cienkie eżyki które sie łączą z gruszką przy turbinie to nje sprawdź.moze juz są poparciałe gdzieś jest nieszczelność na nich... mowie nie pamiętam czy coś takiego tam jest...
W weekend ostro ruszam. Muszę to w końcu zrobić. Pod turbiną mam jakąś "puszkę" myślałem że może tam jest coś na wzór kierownicy spalin. Sama turbina jest ok. nie ma luzów a nawet wydawało mi się że troszkę za ciasno skręcona. A jak jest z wyjęciem turbiny ? Może warto ją zdemontować i przejrzeć dokładnie ? Warto się za to zabierać czy lepiej nie ruszać nie mając większego doświadczenia ?
[ Dodano: 2008-11-06, 15:00 ]
ta "puszka" to dokładnie to:
Tak myślę żeby rozłożyć i wyczyścić. Być może tak jak u kolegi z tematu:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=195948
u mnie jest zapieczone właśnie tam.
Co myślicie ?
_________________ Artystyczne lakierowanie motocykli i samochodów
www.aerograf.kalisz.pl