Mam mały problem, odkad kupiłem golfa (miesiac temu) byl taki objaw ze miedzy 3 a 3,6 tys obr bylo czuc wibracje silnika, (na kazdym biegu) ja najbardziej odczuwałem to na pedale gazu, jezeli jechałem 120km/h na piatym biegu to po kilku minutach mi tak jakby cierpła noga od tych wibracji.... ale ok, nie przeszkadzało mi to uznałem ze ten typ tak ma, ale dzis wracajac do domu po przejechaniu 240km przed samym domem praktycznie wibracje zaczely wystepowac takze w innym zakresie obrotów i silnik jakby mniej równo pracuje... koła na wale jeszcze nie sprawdzałem, ale niewiem czy to moze byc przyczyna, jest jeszcze taki objaw ze jak np cofam i trzymam caly czas gaz tak samo i tocze sie do tylu to tak jakby pulsacyjnie byl przekazywany naped... Czy ktos mial cos podobnego ? GOLF 3 GTD z 1993r. przebieg 244 tys
Silnik: Audi A4 B5 Avant 1.6 AHL 101 PS Pomógł: 9 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Lis 2008 Posty: 774 Skąd: Kętrzyn/Gdańsk
Wysłany: 2008-11-05, 19:24
Ja mam coś podobnego jak cofam swoim 1.9D tylko, że nikt nie umie mi powiedzieć co to jest ... na luzie też strasznie wibruje właściwie wszystko począwszy od kierownicy koncząc na pedale gazu .... myślałem, że to poduszki pod silnikiem ale nie ... są zdrowe.... to nie wiem