Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
gasnacy silnik + problem z odpaleniem
witam.mam mk3 1,9 tdi z 94 (silnbik 1Z).od jakiegos czasu (pol roku) mam problem z odpalaniem - co jakis czas po przekreceniu stacyjki swiatelko od swiec zarowych zamiast palic sie normalnie na pomaranczowo pali sie takim bladym pomaranczowym swiatelkiem i wtedy moge krecic az mi sie wyladuje akumulator a i tak nie odpali.. zwykle pomagalo wyciaganie kilka razy kluczyka i ponowne wkladanie z przekrecaniem i swiatelko wkoncu zapalalo sie na normalny pomarancz..dodatkowo samochod co jakis czas gasl podczas jazdy..kiedys sie wkurzylem i zaprowadzilem do serwisu vw a tam wymienili mi jakas kostke w stacyjce skasowali 250 zl i powiedzieli ze wszystko gra..za 2 dni to samo..zaprowadzilem ponownie i po calym dniu testow stwierdzili ze wszystko gra i oni nie widza problemu..i ze przez moment auto nie mialo masy ale to byla sekunda tylko i pozniej sie to nie powtorzylo..teraz auto stoi pod domem i nawet wyciaganie kluczyka juz nie pomaga...jestem wsciekly bo auto mialo byc niezawodne(wkoncu VW) a wpieprzylem juz tyle kasy (pol roku temu remont pompy paliwowej -800zl)w niego ze chyba tylko kupic 5litrow benzyny oblac i podpalic bo jak juz serwis vw nie wie co jest grane to kto moze pomoc?panowie doradzcie cos bo zwariuje z tym gratem
- golf3
- Berbeć
golf3, posprawdzaj sobie bardzo dokładnie okablowanie dochodzące do ECU. Szczególną uwagę zwróć na miejsce w okolicy filtra przeciwpyłkowego.
Pozatym ja bym się na Twoim miejscu jeszcze raz dobrał do kostki stacyjki.
Pozatym ja bym się na Twoim miejscu jeszcze raz dobrał do kostki stacyjki.
[shadow=red] Sprzedam 2 x Kawa ZX-6R, 2001r oraz 2004r (636 na wtrysku) [/shadow] Sprzęty w nienagannej kondycji... Więcej info na PW.
-

Repsol - Badacz tematu
A w tym serwisie podlaczali go pod VAGa? Jesli nie to na VAGa go... U mnie byly identyczne objawy jak u Ciebie i na VAGu nic nie bylo widac. A przyczyna byl zimny lut, odlutowala sie jedna nozka w przekazniku od ori alarmu ktory jest w czrnej puszce za wlacznikiem swiatel... Sprawdz te lutowania... oczywiscie jesli masz ori alarm
Bo procz tego to moze byc jeszcze sporo przyczyn gasniecia...
Bo procz tego to moze byc jeszcze sporo przyczyn gasniecia...-

Karol B. - Members
kolego golf 3, jeżeli chodzi o blado- pomarańczową kontrolkę grzania świec żarowych to na 99% jest wina bezpiecznika nr. 105 z tego co pamiętam, bo miałem taką samą sytuację ostatnio
i wystarczyło wyciągnięcie tego bezpiecznika i przeczyszczenie go. W razie gdyby nie pomogło to nowy kosztuje 45 zł
i wystarczyło wyciągnięcie tego bezpiecznika i przeczyszczenie go. W razie gdyby nie pomogło to nowy kosztuje 45 zł
hamownia to takie miejsce, gdzie sie chamy spotykają i wymieniają wykresami...
-

marcusblue - Czytacz
golf3, trochę dużo dałeś za remont pompy... chyba lepiej spytaj kogos z forum przed nastepna naprawą czegos bo 800pln to straszne zdzierstwo....
a odnosnie gasniecia... wyjmij ze skrzynki bezpiecznikow przekaznik z numerem 109 ( trzeci od lewej w gornym rządku) podważ jego obudowe i wyciagnij plytke-zobacz czy nie ma czegos rozlutowanego...mozesz rowniez jego wtyki przeczyścić.
mozesz zobaczyć czy wszystko w porządku z kabelkiem Białym z czarnym paskiem idącym z wtyczki od pompy wtryskowej albo obok niej.
mozliwe ze ktos cos majstrował z komputerem, chipowanie i te sprawy?
ogolnie po pierwsze to musisz sie podlaczyć vagiem(mozliwe najszybsze rozwiazanie Twojego problemu) i to na pewno!
mozesz sprobowac rowniez przeczyscic klemy na akumulatorze
a przyczyn moze byc kilka od alarmu - masz alarm z odcięciem?
poprzez tak jak wyzej pisał kolega immobilizer,
zawor n109 na pompie wtryskowej, przekaznik 109,poprzecierane kabelki albo zasniedziałe wtyki od w/w elementów takze trzeba posprawdzac ale najpierw VAG!
a odnosnie gasniecia... wyjmij ze skrzynki bezpiecznikow przekaznik z numerem 109 ( trzeci od lewej w gornym rządku) podważ jego obudowe i wyciagnij plytke-zobacz czy nie ma czegos rozlutowanego...mozesz rowniez jego wtyki przeczyścić.
mozesz zobaczyć czy wszystko w porządku z kabelkiem Białym z czarnym paskiem idącym z wtyczki od pompy wtryskowej albo obok niej.
mozliwe ze ktos cos majstrował z komputerem, chipowanie i te sprawy?
ogolnie po pierwsze to musisz sie podlaczyć vagiem(mozliwe najszybsze rozwiazanie Twojego problemu) i to na pewno!
mozesz sprobowac rowniez przeczyscic klemy na akumulatorze
a przyczyn moze byc kilka od alarmu - masz alarm z odcięciem?
poprzez tak jak wyzej pisał kolega immobilizer,
zawor n109 na pompie wtryskowej, przekaznik 109,poprzecierane kabelki albo zasniedziałe wtyki od w/w elementów takze trzeba posprawdzac ale najpierw VAG!
- seboljeiv
- Czytacz
golf3, skorzystaj z tej fotoporady:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=75824&start=0
to jest najprawdopodobniej Twój problem
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=75824&start=0
to jest najprawdopodobniej Twój problem
Variant 1Z >>130KM 313Nm<< od www.g-lab.pl
- michszym11970
- Berbeć
• Strona 1 z 1