Silnik: 1.9TD
Wysłany: 2008-09-07, 18:16 FILTR PALIWA .........
Wiec tak:wymieniałem ostatnio wszystkie filtry i od tej pory mam problem z odpalaniem(trzeba długo kręcić żeby załapał). W książce piszą,że sam się odpowietrzy ale wolę zapytać bo przejechałem jakieś 40km i dalej jest to samo, może można to jakoś samemu odpowietrzyć?
Pytanie śmiechu warte pomyślicie ale cóż-jak sprawdzić czy w moim golfie jest komputer (1.9td z 92r 3d)? Pozdrawiam i dzięki za pomoc!!!!!!!!!!!!!!!!!
Powinien się sam odpowietrzyć , na początku po wymianie filtra paliwa trochę szarpie ale później mu wszystko mija.Sprawdź czy wszystkie połączenia przewodów są w porządku .
oki-oki7 a słuchaj jak np. rano odpalasz i jak ci sie zagrzeja swiece to tez ci ciezko pali? bo jesli tak to morzesz miec ktoraś swiece spalona lub wszystkie . bo jesli sa popalone to bedzie ciezko palił
Silnik: pracuje jak złoto Pomógł: 144 razy Wiek: 30 Dołączył: 22 Lip 2007 Posty: 4009 Skąd: Szczecin
Wysłany: 2008-09-07, 21:24
oki-oki7, a czy w twoim aucie sa jakieś np. ABSy lub Airbagi?? bo jeśli tak to komputer tylko moze byc od tego. bo jeśli chodzi o silnik to tam nie ma co diagnozowac komputerem... do twojego silnika podchodzi sie tylko z odpowiednimi narządziami jak np:czujnik zegarowy do ustawiania pompy itd... VAG ci nic nie zdziała chyba ze jak wyzej napisałem można go użyć do poduch i ABSu
prosta sprawa jak chesz wiedziec czy jest komputer to podnies plastyk na podszybiu,tam skad wychadza wycieraczki z niego i jak jest tam skrzynka z duza iloscia przewodow w grubej wiazce, to jest a jak nie ma to niema albo prosciej poszukaj czy przy popielniczce jest zaslepka z takim silniczkiem lub piorunkiem i pod nia jest kostka zlacza,ale raczej twoj golf nie ma kompa,jak ma sterowanie pompy od gazu linka to w ciemno wale ze niema,a filtr powinien sie sam odpowietrzyc ,pewnie zle sa dokrecone przewody lub gdzies jest nieszczelnosc przy jakims zlaczu przewodow i ciagnie powietrze do instalacji, szukaj
ROBERCIK ma racje daje sobie lapy obciac ze masz bombelki w przewodach, daj nowe opaski na przewody przy filtrze tylko nie za mocno dociagaj bo przetniesz waz, popatrz na przewody gumowe przed filtrem sa zlaczone taka guma lubia sie przecierac a co do odpowietrzenia daj w palnik , przytnie go pare razy i powietrze wyjdzie albo na postoju zrob tak samo.
Silnik: pracuje jak złoto Pomógł: 144 razy Wiek: 30 Dołączył: 22 Lip 2007 Posty: 4009 Skąd: Szczecin
Wysłany: 2008-09-14, 00:46
a żeby uniknąc takich przykrości to za nim przystapi sie do montażu filtre do auta nalezy go zaląc swierzą czysta ropa na maxa. wtedy montujesz zalany ropa filtr, skrecasz do kupy i odpalasz i trzymasz go na 2000obr przez chwile aby przetłoczył to powietrze które dostanie...
Silnik: AhU Pomógł: 6 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sie 2008 Posty: 574 Skąd: siedlce/okolice
Wysłany: 2008-09-14, 10:16
wtrące się ale filterek jest z prozdu pod maską?????
przy mocowaniu amorka?
bo tam jest własnie taki plastik na tym filtrze,,,a sprzedaja filtry bez tego....a te plastki cześto nie pasują do new Filtrów tzn uszczeleczki takie...i może dostawać się powietrze...ja pojchałem do kolegi do sklepu Karchera i dobraliśmy uszczeleczke,,,bo mogłem i kupić cały ten plasticzek (koreczek-który łączy wężyki) w mym 1.6D było tak ale własnie niepamiętam jak jest w TDI?
[ Dodano: 2008-09-14, 11:17 ]
no i tam powstawć może nieszczelność bezczelność