hym jak by to tu napisać mój Tdik widomo że coś tam ma do roboty, ale za takie pieniądze cudów się nie spodziewałem, chodzi o to że strasznie klekocze głosno
co prawda do tego dochodzi napinacz i jakaś rolka,,, ale ten klekot nie daje mi spokoju, kumpel mi powiedział że to szklanki
jak myślicie?mogę komuś podesłać filmik z dzwiękiem, bo tu się nieda przedstawić tego....
po filmie moim zdaniem duzo nie stwierdzisz ktos by musial posluchac na live. ja jak narazie slyszalem cos swiszczacego wiec pewnie jakas rolka napinacza albo nie wiem lozyska altka. moja rada porob to co masz do zrobienia i wtedy doszukuj sie czegos bo rownie dobrze moze ci halasowac ktoras z tych rzeczy. dochodzi lozysko oporowe jak jest wystukane tesh lubi tak jakby klekotac
_________________ JAK RYCERZE ZAWSZE BRONIMY HONORU {Z}
ja wymienilem w tygodniu napinacz troche bylo ciszej ale jeszcze prawdopodobnie mam zdygane lozyska altka i tesh mi strasznie wyja we wtorek je robie i zobacze co dalej ale moja rada ogranij to a wtedy szukaj a skad dobiega dzwiek czy to stuki z silnika???
to jakie spalanie ci wychodzi?? ale tesh nie mozesz na to patrzec masz auto kilka dni nie wczuty i wogole. ja moim na autobanie polecialem 198 ale nie wiem dokladnie pewnie licznik jakies przeklamanie daje ale w kazdym razie 190 pojdzie ale to jush nie predkosc dla niego
Silnik: 1.9 TDI GL (1Z) Pomógł: 11 razy Wiek: 29 Dołączył: 10 Lip 2008 Posty: 946 Skąd: Świecie
Wysłany: 2010-02-21, 11:35
Moim zdaniem to hałasuje tak alternator i rolka napinająca pasek alternatora.
Moja rada, wymień tą rolkę no i zmień koło pasowe alternatora na takie ze sprzęgiełkiem jednokierunkowym. Po wymianie zero drgań alternatora i paska, rolka razem z napinaczem stoi w miejscu, słychać sam klekocik silnika
Silnik: AhU Pomógł: 6 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sie 2008 Posty: 550 Skąd: siedlce/okolice
Wysłany: 2010-02-21, 11:37
Robertuss napisał/a:
Moim zdaniem to hałasuje tak alternator i rolka napinająca pasek alternatora.
Moja rada, wymień tą rolkę no i zmień koło pasowe alternatora na takie ze sprzęgiełkiem jednokierunkowym. Po wymianie zero drgań alternatora i paska, rolka razem z napinaczem stoi w miejscu, słychać sam klekocik silnika
ale to ewidentnie za głośno klekocze o tamtym też wiem, wiedziałem jak kupowałem jego