zdejmij pasek tak jak ci mowi Robertuss, pociagnij za ta dzwignie ktora masz przy napinaczu do gory ona zwalnia pasek sciagnij go przytrzymaj jakimis szczypcami zeby ci go nie wciagnelo a ktos w tym czasie niech odpali silnik i sie zaloze ze dzwieki diametralnie ustapia bedzie sam klekot
_________________ JAK RYCERZE ZAWSZE BRONIMY HONORU {Z}
No to ja Ci powiem co to jest. Miałem identycznie. Rolka napinacza paska alternatora. Po wymianie dzwięk momentalnie ustąpił. Z tym że ja kupiłem na szybkiego kijową rolkę za 19 zł Toprana, minęło pół roku i znów coś tam przypiszczuje. Zmień tą rolkę koszt takiej lepszej 59-79 zł, i od razu pasek Gates-a albo Contitecha. Myślę że ustąpi to "świergotanie" bynajmniej u mnie tak było.
_________________ Weźmiesz mnie na prostej?? A ja Cię zniszczę na zakręcie!!
Silnik: 1.9TDI 1Z Pomógł: 39 razy Wiek: 25 Dołączył: 15 Maj 2009 Posty: 974 Skąd: Bielsko-Biała / Katowice
Wysłany: 2010-02-22, 19:00
jacekPlacekkk napisał/a:
zdjać pasek od alternatroa?
Na krotka mete to nie, ale pompa wody jest napedana paskiem od alternatora. Czym grozi staniecie pompy wody chyba mowic nie trzeba
Po dzwieku wnioskuje, ze do wymiany napinacz od alternatora. A jak silnik sie juz nagrzeje to pisk ustepuje czyu dalej jest to samo?
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z ++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj! Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
jeśli chodzi o pisk to zmień na poczatek pasek 6PK. przy okazji zobacz czy roka grzechocze.
ale najprawdopodobnie siadaja tulejki preta. masz juz natrzepane 200-300tyś a to standard przy tym przebiegu w tych silnikach.
u mnie tez juz zaczynaja podśweirgala - przedewszystkim z ranca...
U mnie dźwięk jest podobny tylko dodatkowo bardziej metaliczny. Po wymianie paska rozrządu, oraz paska alternatora i rolki przez 2-3 dni było ok i niestety ten koszmar powrócił. A przez chwile było tak pięknie