logo

Golf 3 Klub Polska
Forum miłośników VW Golf 3

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: opolanin
2008-03-27, 21:54
Dziwne zachowanie silnika...
Autor Wiadomość
kfiatek19 

Silnik: 1.9 TDI GT
  Wysłany: 2008-01-16, 22:18   Dziwne zachowanie silnika...

Mam dziwny problem z silnikiem :-? , mam golfa 3 diesla ’94, 90 KM, przy obrotach około 1800-2200 strasznie szarpie i dopiero po wyjściu na wyższe obroty się uspokaja. Pytałem kilku mechaników lecz żaden nie umiał mi odpowiedzieć co to może być. Diagnoza elektroniczna nie wykazała żadnych błędów, sugerowano mi jedynie sprawdzenie i regulacje wtrysków lecz jest to już większa inwestycja dlatego chciałbym sprawdzić czy to na pewno to. Czy ktoś z was spotkał się kiedyś z takim problemem? :niepewny:

Groch367 
Grupa Opolska

Silnik: 1Z 1.9TDI
Wysłany: 2008-01-17, 10:47   

kolego to wyglada na nastawnik :-| odlacz predkościomierz od skrzyni (taki mała wtyczke) i sprawdz czy przestalo szarpac jak przestanie to znaczy ze nastawnik, a jesli nie to szukaj przyczyny
lewe powietrze w ukladzie filtr paliwa itp mi też lekko szarpalo i wiem ze to nastawnik teraz zabrudzil sie bardziej bo czasem nie rowno chodzi na biegu jałowym, zbieram kase ;-) na małe czyszczenie bo sam nie pcham rąk :cry:

kfiatek19 

Silnik: 1.9 TDI GT
Wysłany: 2008-01-17, 20:28   

dobra, mam link działa normalnie, trzeba zjechać na sam duł strony tam jest link "free", załącza sie kolejna, odlicza czas, czeka sie jakąś minute potem wyświetla sie okno gdzie wpisuje się wyświetlające litery potem klikamy "dowland", i instrukcja sie ściąga. :-D

[ Dodano: 2008-01-26, 20:07 ]
Dzięki wszystkim formowniczą!!! Dzisiaj przeczyściłem nastawnik i wszystkie objawy przeszły i do tego jak by mocy dostał, jeszcze raz dzięki

Advertisement Reklama

Skad:...

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi