Silnik: 1.9 TD Pomógł: 47 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sie 2008 Posty: 1344 Skąd: TJE
Wysłany: 2010-08-18, 07:51
Filtr paliwa przytyka ci go.Zmień filtr i zobaczysz...Sprawdz najpierw czy w przewodach masz pęcherzyki powietrza jesli tak to zmien filtr.Przy mocniejszym butowaniu tak się dzieje.Zacznij od tego dobrze Ci radzę
sorka ze tak pozno. nie mam pecherzykow a filtr zmieniam zawsze co kazda zmiane oleju i zmienialem go zima chyba to nie jego wina ale zmienie bo wlasnie mam czas wymiany oleju
_________________ JAK RYCERZE ZAWSZE BRONIMY HONORU {Z}
mam vaga jeszcze nie podlaczalem na jakich kanalach szukac??? szczelnosc wszystkich rurek dolotowych tak?? nic jeszcze nie patrzalem nie mialem czasu ogolnie dawajcie od poczatku bede patrzal i pisal
_________________ JAK RYCERZE ZAWSZE BRONIMY HONORU {Z}
Silnik: 1.9 TD Pomógł: 47 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sie 2008 Posty: 1344 Skąd: TJE
Wysłany: 2010-08-30, 23:17
No tu panowie nie wiem czy dojdziemy do porozumienia....Czytałem ostatnio że tak ma być.cykanie jest charakterem pracy zaworka.Działa on impulsowo czyli w miare zwiększania obrotów a także ciśnienia....
Natomiast znalazłem drugi artykuł a w nim było napisane:
"Zawór N75 nie powinien przy włączeniu zapłonu cykać tylko powinno być słychać jedno cyknięcie sygnalizujące zamknięcie kanału od turba do gruszki która steruje konkretnie w silniku 1Z kanał obejściowy dla spalin napędzających turbinę"...także sami widzicie opinie są różne...kumplowi cyka non top natomiast u drugiego cisza...