a na vagu nie stwierdzisz jesli sa wartosci odbiegajace od normy ze cos z nimi nie tak. dorzuce spostrzezenie ze im auto sie nie nagrzeje na wolnych czuc rope w srodku. nie wiem czy to ma cos wspolnego ale slyszalem ze to oznaka lejacego wtrysku??!!
_________________ JAK RYCERZE ZAWSZE BRONIMY HONORU {Z}
Silnik: S/TDI Pomógł: 69 razy Wiek: 101 Dołączył: 18 Maj 2008 Posty: 1384 Skąd: Szczecin
Wysłany: 2010-03-03, 00:34
golfer_1984 napisał/a:
sprawdzisz tylko korekcje wtrysków jakie daje wtrysk sterujący
nie masz racji ...
golfer_1984 napisał/a:
czy leją i mają odpowiednie ciśnienie to tylko na specjalnej maszynie u pompiarza
też nie do końca ... u pompiarza sprawdzisz cisnienie otwarcia pilota i "chrypienie wtryskiwacza" zeby dokłądnie sprawdzic pilota i dawkę zasadniczą - potrzebna jest specjalistyczna maszyna - mało pompiarzy ma takie urządzenie w swoim zakładzie - zazwyczaj jest to zwykły (mechaniczny) tester wtryskiwaczy - przy czym pompiarz z doswiadczeniem - okresli czy wtryskiwacz z TDI działa poprawnie na zwykłym testerze - do tego korekcje z kanału 013 dopełnia obraz pracy wtryskiwacza
_________________ leopard
leicht panzerwagen
chip tuning
diagnostyka aut z silnikami TDI grupy V.A.G.
pomiary mocy i momentu obrotowego mobilną hamownią Dynomet - również auta z napędem 4x4
SotoM, sprawdzisz tylko korekcje wtrysków jakie daje wtrysk sterujący,
czy leją i mają odpowiednie ciśnienie to tylko na specjalnej maszynie u pompiarza
to ja wiem. tylko znajdź mi w polsce pierwszy lepszy warsztat ktróy jest wyposażony w maszynę do sprawdzania wtrysków od TDI. zresztą mamy potwierdzenie przez leopard'a,