logo

Golf 3 Klub Polska
Forum miłośników VW Golf 3

Poprzedni temat «» Następny temat
Dymek spod kierownicy i nie odpala:-/
Autor Wiadomość
looook 
looook

Silnik: 1.9TD wersja GL 93r.
Wysłany: 2008-10-02, 08:57   Dymek spod kierownicy i nie odpala:-/

Hej :-) witam wszystkich na forum mam dosyć duży problem z którym nie mogę sobie poradzić otóż w aucie mojego Taty 1.9 GTD są dwa problemy nie do rozwikłania mam nadzieje ze pomożecie otóż auto NIE ODPALA za pierwszym razem odpala tylko po zaciągnięciu ssania i jeszcze do tego często było tak ze ulatniał się mały dymek podczas próby rozruchu. Świece żarowe zostały ąwieżo co wymienione . :-? po wymianie zostało sprawdzone Amperomierzem
ile pokazuje okazuje się ze 30Amper(grzanie świec) u mnie w wersji 1.9TD GL wykazało 60Amper nie wiem co zrobić żeby usunać usterke za pomoc dziękuję z góry pozdrawiam :-) :-) Looook

Maximxxx 

Silnik: 1.9 GTD
Wysłany: 2008-10-02, 09:31   

Witaj. Co do 1.9 GTD z odpalanie to bez zaciągnietęgo ssania ciężko odpalić, w końcu po to jest to ręczne ssanie - ale jeżeli dymek poszedł spod kierownicy to byc może spaliła się kostka od stacyjki. Miałem kiedyś taki przypadek że koleś mi podłączał radio z kluczykiem w stacyjce i musiał jakiś zrobić spięcie gdyż już auta nie odpaliłem. Kręcił ładnie rozrusznik ale nie było zapłonu. Co się okazało że kostka się spaliła. Kosztuje ona grosze> Po wymianie znowu wszystko było ok. Opisz bardziej ten problem.

looook 
looook

Wysłany: 2008-10-02, 09:49   

Od zakupu auta nic nie było robione Radio też oryginalne nie było nic robione do jakiegoś czasu zima czy inna pora roku nie trzeba było używać ssania zawsze niezależnie od temperatury otoczenia zawsze zapalał za pierwszym razem kostki tez były sprawdzane i nic nie jest poprzepalane , nad dymione (co by wskazywało na wymiane ) która to jest kostka od stacyjki :-) ?? sprawdzę jeszcze raz . nurtuje mnie tylko czemu u mnie jest 60Amper przy grzaniu świec a u mojego taty 30 czy to może być przyczyna ??
Dodam jeszcze ze dymek ulatnia się bezpośrednio spod stacyjki rozebraliśmy a tam nic zero objaw jakiegoś spięcia sadzy czy czegokolwiek :-(

Zico63 
POMOCNIK

Silnik: 1,9 TDI
Wysłany: 2008-10-02, 19:42   

Wszystkie styki muszą działać bez zarzutu by odpalił, tj: "15", "X" i jeszcze jeden, którego sie nie docenia "S". Jeśli radio nie da się włączać włożeniem kluczyka - wskazuje to na uszkodzenie styku S i auto nie da się lub bardzo trudno odpalić.
"Z zewnątrz" niewiele widać, tylko lampka kontrolna wykryje przerwę.

looook 
looook

Wysłany: 2008-10-03, 07:44   

Hej udało się po waszej pomocy bez konieczności jechania na warsztat :-D sprawdziłem wszytko co napisaliście powyżej jednak problem tkwił w STYKU X chyba coś mu się stało wiec wymieniłem według zaleceń i wszytko działa jak należy bez ssania i za pierwszym razem wielkie dzięki za pomoc:-)

Advertisement Reklama

Skad:...

Odpowiedz do tematu