logo

Golf 3 Klub Polska
Forum miłośników VW Golf 3

Poprzedni temat «» Następny temat
drgania
Autor Wiadomość
AutoControl 
AC

Silnik: 1.9 tdi
  Wysłany: 2008-10-03, 15:01   drgania

Witam. Zakupiłem niedawno golfa 3 tdi 90KM.od razu po zakupie bylem przekonany ze do wymiany jest układ wydechowy poniewaz dochodzily z tylnej jego czesci odgłosy ktore przenosiły sie na "bude". No to wymieniłem ale drgania pozostały. Sprawdzałem ze cały układ wydechowy w zadnym miejscu nie ma "styku" z podwoziem. Wymieniłem również katalizator, poduszke olejową pod silnikiem i poduszke pod skrzynią biegów. Dragnia pojawiają sie przy obrotach okolo1200 później cichną i ponownie przy okolo 2500 i wyżej cichną. Słyszalem kiedys ze moze to miec jakis związek z rozrządem. Czy jest to mozliwe???? prosze o pomoc.

radek28 

Silnik: 1.9tdi
Wysłany: 2008-10-03, 18:56   

napisz moze jeszcze czy te drgania sa jak jedziesz czy jak autko stoi na postoju i silnik pracuje i czy to drzy cala karoseria?

haqur 

Silnik: 1.9 TD
Wysłany: 2008-10-03, 20:43   

jeżeli są takie drgania to nawala ci prawdopodobnie wtrysk bądź wtryski... a tego nie da się sprawdzić jak nie dokręcisz wszystkich i dasz do sprawdzenia czy dobrze paliwo rozpylają!!!!

AutoControl 
AC

Wysłany: 2008-10-03, 22:41   

drgania pojawiają sie zarówno podczas postoju samochodu jak i w czasie jazdy tylko w predkosciach obrotowych silnika o ktorych wspomnialem wczesniej a co do wtryskow to nie wiem, silnik jest suchy pracuje równo osiąga normalną moc itd na "pierwszy rzut oka" drgania te dobiegają ze środkowego tłumika ale jak wiadomo takie cos "niesie sie" po calej budzie.poprostu objaw jest taki jakby jakas czesc ukladu wydechowego dotykala podwozia.

haqur 

Silnik: 1.9 TD
Wysłany: 2008-10-04, 08:03   

Słuchaj drgania możesz mieć tylko od silnika. Dalej przenosi się układem wydechowym i wpada w rezonans dotykając nadwozia!
Sprawdź sobie wieszaki układu wyd. albo zawadziłeś gdzieś i ci puka!!!

AutoControl 
AC

Wysłany: 2008-10-04, 12:40   

wieszaki ( wszystkie ) byly wymieniane razem z tłumikami. Uklad wydechoey w zadnym miejscu nie dotyka podwozia. i nie mogłem nigdzie zahaczyc poniewaz drgania te byly przed i od razu po wymianie kompletu tłumików.

Jackal 

Silnik: 1.9 GT TDI
Wysłany: 2008-10-04, 16:31   

Otóż jak juz wiesz tez mam taki problem. Ale ja juz wiem co jest przyczyną tego . Proponuje ci abys poodkręcał wszystkie obejmy z układu i odpalił autko , wtedy wydech powinien poukładać się sam . Może zdarzyć się tak ,że po skręceniu obejm problem powróci ale wtedy to już musisz każdy element układu ustawiać oddzielnie i giąć wieszaki. Troche jest przy tym roboty ale jakvdobrze poskladasz wszystko to będzie ok.

audi1986 
audi

Silnik: 1,9 TDi
Wysłany: 2008-10-05, 02:46   

moze puka ci obudowa filtra powietrza o kaste to tez czesto sie zdarza? mi akurat to walilo

Advertisement Reklama

Skad:...

Odpowiedz do tematu