Wysłany: 2008-10-30, 19:22 czy może to być łożysko??????
Witam ! posiadam golfa 1,9 tdi,mam taki problem z nim że i jadąc z prędkością od 80 do 100 przy obrotach ok 2100 strasznie buczy mi autko:( goferek nie zrywa , nie stracił na dynamice nie puszcza czarnej chmury tylko to buczenie!rozrząd wymieniłem miesiąc temu ! Czy może to być łożysko???????? jak tak to w jaki sposób można to sprawdzić i ewentualnie jaki koszt tkiego przedsięwzięcia z góry dzięx za wszelką pomoc:)
Silnik: pracuje jak złoto Pomógł: 144 razy Wiek: 30 Dołączył: 22 Lip 2007 Posty: 4009 Skąd: Szczecin
Wysłany: 2008-10-30, 22:40
moze byc to tez wina opon. przerzóc koła tył na przód i zobacz co bedzie sie dział...ale łozysko nie wykluczone.zrób najpierw tą rotacje kół i napisz...
Silnik: pracuje jak złoto Pomógł: 144 razy Wiek: 30 Dołączył: 22 Lip 2007 Posty: 4009 Skąd: Szczecin
Wysłany: 2008-11-01, 00:03
łożysko aby sprawdzić,to najlepiej jest postawić przód auta na kobyłkach stabilnie,odpalić silnik( jedna osoba siedzi w środku)wrzuca 4 lub 5ty bieg rozpedza koła do duzej prędkości i gasi silnik na wcisniętym sprzęgle. a druga osoba słucha przy kołach w którym wystepuje chrobotanie...bo inaczej sie nie sprawdzi tego-nie bedzie tak jak z tyłu ze machniesz kołem i czuć luz czy słychać jak chrobocze.z przodu łożysko zazwyczaj dopiero daje znać o sobie przy 40km/h po za tym opór stawia naped-półosie skrzynia...
Kolego tez tak miałem przy około 80-110 buczało chuczało i nie wiem jak to dokładnie określić w każdym bądź razie nie wyło jeszcze ale było to łożysko.