Wysłany: 2012-02-04, 10:36 Czarny dym i ciezkie odpalanie
Witam
Mam problem z odpaleniem mojego bandyty mk3. Przy niskich temp. powiedzmy powyzej -10 silnikiem strasznie trzesie a jak juz odpali to wydobywa sie mega czarny dym. Wszystkie filtry wymienialem ponad miesciac temu. Aku daje rade . Ponadto czasem slychac raz na jakis czas jakby rozrusznik sie przekrecal ale to jak go juz dlugo trzymam. Czy to moze byc opd tego ze paliwo zamarza ?
Jak silnikim strasznie trzęsie to masz popalone świece.
Jak czarny dym to pewnie turbina się kończy.
Rozrusznik w golfach to standard u mnie też przepuszcza w takie mrozy.
Paliwo też możesz mieć złej jakości i się robią gluty w baku.
mój golfik odpala odrazu bez zarzutu tylko jest mega duża chmura siwego dymu kiedyś tak się nie działo no i telepie na początku silnikiem i nie równo troche chodzi czy to może być wina kończących się wtrysków? przejechane 235 tyś km jeżdze na platinium 5w30 oleju nie bierze ani grama można powiedzieć
Wysłany: 2012-02-05, 10:48 Re: Czarny dym i ciezkie odpalanie
Panedonium napisał/a:
Witam
Mam problem z odpaleniem mojego bandyty mk3. Przy niskich temp. powiedzmy powyzej -10 silnikiem strasznie trzesie a jak juz odpali to wydobywa sie mega czarny dym. Wszystkie filtry wymienialem ponad miesciac temu. Aku daje rade . Ponadto czasem slychac raz na jakis czas jakby rozrusznik sie przekrecal ale to jak go juz dlugo trzymam. Czy to moze byc opd tego ze paliwo zamarza ?
Kolego sprawdz świece, pościągaj kable z nich i weź jakiś przewód , styknij z plusem na aku i z łepkiem na świecy, jak dobra to powinna iskrzyć