Wysłany: 2007-11-15, 20:31 co mam 1,9D czy 1,9 SDI
mam golfa 1,9 na pewno diesel z 1995r wersja MATCH kod silnika to 1Y i w sklepach motoryzacyjnych mam problem mianowicie pytaja sie mnie czy mam zwykly diesel czy tez sdi. na stronie firmy NGK pisze ze to SDI ale wydaje mi sie ze mam 1,9d
oto link do ngk:
http://www.ngkntk.pl/inde...W&h=VW&m=Golf+3
sdi rozni sie tylko tym ze ma recyrkulator spalin nie? Match masz wersje kolego? Ja mam wersje match II
Jakie masz wyposazenie?
Ja mam:
- klimatyzacja
- 2xairbag
- 4xel.szyby
- 4 tarczowe hamulce
- oryginalne biale zegary
- skore na kierownicy i dzwigni recznego
moj golfik o mocy 64km wersja match ma:
4 el szyby
centralny zamek na wszystkie drzwi, bagaznik i wlew paliwa
atermiczne szyby
kierownica i lewarek zmiany biegow ze skory
biale zegary
ciemne tylne swiatla i kierunkowskazy fabrycznie
podwojne lampy z przodu(w jednym kloszu)
wspomaganie ukl kierowniczego
[ Dodano: 2007-11-17, 09:33 ]
dzwignia recznego tez ze skory
czyli ma to samo co moj tylko bez klimy i poduszek. Wersja match to dobra i zadko spotykana wersja. Moj silnik to afn... seria ma 110 koni i 235NM mometu. Pozdrawiam
tyle koni to bylo seryjnie:P wersja match II zostala wyprodukowana na koncowke produkcji i tylko i wylacznie na francje i belgie. A jaka historia jest wersji match?
AQM i AGP to tez jeszcze SDI. Widze ze sam znalazles tabele:) Wszystkie watpliwosci rozwiane:) Swoja droga dobre silniczki. Szczescia i radosci z uzytkowania
opolanin, prawda jest taka ze w necie jest duzo informacji, ale wiele z nich to chlam nie nadajacy sie do niczego... Wlasnie dlatego warto porozmawiac na forach.
Co do silnika kolega ma taki sam jak Twoj, chcial zmienic na TDI ale przez ostatnie pol roku tyle sie nasluchal o typowych dla TDI usterkach ze postanowil zostac z tym wolnossakiem:)