Wysłany: 2010-03-08, 18:41 brak mocy i nagly wzrost 1z
Dziwna sprawa
przyspieszam sobie elegancko ale jak silnik zalapie ok 3500rpm(w zaleznosci od biegu +-500rpm) to traci moc, trzymam pedal dalej w podlodze i po chwili zaczyna elegancko ciagnac dalej az do czerwonego pola
na jedycne wystepuje problem sporadycznie
na 2,3,4,5 prawie zawsze.
są momenty ze jest ok ae zazwyczaj wlasnie tak dziwnie sie zachowuje.
mialem blad 00575 ale juz jakis czas temu go wykasowalem i od tamtej pory vag nie zglasza zadnych bledow a silnik traci moc.
węzyki od n75 prawidlowo podlaczone i szczelne.
n75 cyka
jakies sugestie??
zrobic jakies logi podczas jazdy??zrobilem bloku 011 ale nie wiem jak to czytac i sprawdzic czy jest dobrze
jest ktos z Gdyni co sie na tym zna i moglby podmienic na probe kilka elementów
tematow owszem jest full ale w kazdym jest napisane ze jest odciecie i koniec a nawet jak sie bieg zmieni to nie idzie dalej u mnie zas jest mega zwis i po chwili cisnie dalej, i nie zawsze sie tak dzieje.
bombelkow nie ma.
filt paliwa i powietrza zmieniony jakies 2 tyś km temu
mam vaga wiec jesli ktos wie co mam nim sprawdzic aby zawezic poszukiwania to bede zobowiazany;
A że n75 cyka to jeszcze nic nie znaczy. raz cyka raz nie a i tak działa. Może u Ciebie tylko cyka, ale żadnych z tego efektów nie ma. A jak nie to pewnie przepływka
_________________ Weźmiesz mnie na prostej?? A ja Cię zniszczę na zakręcie!!
Silnik: 1.9TDI 1Z Pomógł: 39 razy Wiek: 25 Dołączył: 15 Maj 2009 Posty: 974 Skąd: Bielsko-Biała / Katowice
Wysłany: 2010-03-19, 18:46
Zrob logi jak nalezy. 3 albo 4 bieg, 1500 obr/min i but w podloge. Z tego co tam dales to mozna gdybac.
grupa 8,10,11
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z ++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj! Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Silnik: 1.9TDI 1Z Pomógł: 39 razy Wiek: 25 Dołączył: 15 Maj 2009 Posty: 974 Skąd: Bielsko-Biała / Katowice
Wysłany: 2010-03-20, 19:55
Slabo cos to turbulum sie napedza. Albo wydech jest lekko przytkany albo wastegate przyrdzewial i jest lekko uchylony bez obciazenia, bo ciagle wysterowanie n75 masz na minimum.
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z ++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj! Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
najbardziej jest to odczuwalne na 2 biegu na 3 juz mniej
i tak jak mowilem jak mu sie pocisnie to z kazdym razem jest troszke lepiej ale po jakiejs dluzszej chwili znow zacina
to co sprawdzic na poczatek?ten wastegate?? poruszac tym, przesmarowac czy jak??
gdzie to się w ogole znajduje??
jakies propozycje?
chce to jak najszybciej naprawic;)
[ Dodano: 2010-03-28, 18:15 ]
dzisiaj zauwazylem ze jak przycine obroty do 3500 to potem silnik pracuje jakos dziwnie;/ telepie nim;/ wylaczenie i wlaczenie nic nie dalo kilka razy przygazowalem i wszystko wrocilo do normy.
Jeszcze raz obroty do 4000 i znow jakies telepanie silnikiem i kupa dymu z wydechu potem kilka drobnych dogazowan i wszystko jak reka odjal