Witam,tak jak w tytule czyli czy warto zakładać sam bostpin od 1.6 do 1.9 AAZ-ta bez regulacji turbiny?Czy nic się nie stanie i czy coś to zmieni w odczuciu jazdy albo w spalaniu i czy po montażu tego bostpina trzeba jakoś regulować pompe?Dzięki za jakieś podpowiedzi i pozdrawiam.
Witam,tak jak w tytule czyli czy warto zakładać sam bostpin od 1.6 do 1.9 AAZ-ta bez regulacji turbiny?Czy nic się nie stanie i czy coś to zmieni w odczuciu jazdy albo w spalaniu i czy po montażu tego bostpina trzeba jakoś regulować pompe?Dzięki za jakieś podpowiedzi i pozdrawiam.
ciezko poszukac co ? pewnie nie widac dzialu z Poradami
To już czytałem,chodzi mi o to czy sam bostpin nie zaszkodzi i czy coś zmieni bez ingerencji w inne podzespoły.
Na moje oko tam jest odpowiedz na Twoje pytanie
Kod:
Zamontowanie stożkowego pina z MK2 daję nam:
- więcej KM
- brak efektu "zamulenia" czyli w dolnym zakresie obrotów auto będzie bardziej elastyczne,przy ok 2000 obrotów zostaniemy wciśnięci w fotel ,auto będzie równo "ciągnąć" na każdym biegu.
-spalanie pozostaje na poprzednim poziomie.W przypadku spokojnego stylu jazdy spalanie minimalnie spada (u mnie 0,5 litra ON czyli jakieś niecałe 2zł).
-pełną regulację dawki paliwa
- brak efektu "zamulenia" czyli w dolnym zakresie obrotów auto będzie bardziej elastyczne,przy ok 2000 obrotów zostaniemy wciśnięci w fotel ,auto będzie równo "ciągnąć" na każdym biegu.
nie mogę ;d przy 80km (niech będzie, że boostpin da 5km) ma wciskać w fotel?
_________________ Moje mk3 “go to work, send your kids to school
follow fashion, act normal
walk on the pavements, watch T.V.
save for your old age, obey the law
Repeat after me: I am free”
ale ktoś taką bzdurę napisał ;d wiem, że Kamil to cytował i to nie jego twórczość. Wciska w fotel to 400km, a nie 80 ;d
ale że nie zamula to prawda i ładnie sie zbiera na każdym biegu i przy spokojnej jeździe faktycznie pali troche mniej, palił w trasie 5,3 a teraz 4,6/4,7
Silnik: 1.9 TD Pomógł: 47 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sie 2008 Posty: 1344 Skąd: TJE
Wysłany: 2010-02-10, 15:25
e2 napisał/a:
K@mil napisał/a:
Jeżeli podkręcisz turbawke i zwiększysz dawkę paliwa to tak będzie...
Jeżeli podkręcisz turbawke i zwiększysz dawkę paliwa to tak będzie...
Jak mi udowodnisz, że to wciska w fotel stawiam piwo . Nawet auto, które ma 200km nie wciśnie w fotel porządnie .
krzemyk, nie zastanawiaj sie tylko montuj pina a efekty sam zobaczysz, po za tym żadengo zagrożenia dla silnika nie ma (zero skutków ubocznych)
[ Dodano: 2010-02-12, 13:38 ]
polecam również bardzo dobry temat założony przez kolege polliv warto poczytać jeśli chciałbyś coś podłubać w swoim GTD
http://www.golf3.pl/topic...aaz-vt23530.htm