logo

Golf 3 Klub Polska
Forum miłośników VW Golf 3

Poprzedni temat «» Następny temat
bostpin do AAZ
Autor Wiadomość
kajtek 
VW PASSAT B5 TDI, 2000r

Silnik: 1.9 TDI 115KM 310NM [ATJ]
Wysłany: 2010-03-01, 18:55   

krzemyk napisał/a:
Jest troszke bardziej żwawy ale szału nie ma
coś mi tu nie gra... wyciągnij pina i zobacz czy kreska jest rysowana w jego najwiekszym wycięciu, jeśli jest to podaj mi wymiary pina albo zrób zdjecie tej kreski i daj na forum, sama wymiana pina może szału nie zrobić bo jego rozmiary moga nie być odpowiednie (optymalne)...
Pascal napisał/a:
jeśli chodzi Ci o kreskę na "ori pinie" to ma ona dokładnie 9 mm

u mnie na ori pinie jest 8 mm i cały czas tym sie sugerowałem po zmianie pina na nowy (4mm średnicy) okazało sie że kreska kończy sie tam gdzie kończy sie wcięcie i zaczynało brakować mocy przy wysokich obrotach przestawał przyspieszać, po spiłowaniu pina (tak żeby było dłuzsze to wcięcie) okazało sie że ten pin jeszcze głębiej sie chowa przy mocnym butowaniu i mój pin ma teraz kreske 12 mm i róznica w jezdzie jest wyrazna, autko za***la jak bym włożył tam inny silnik, także ja by sie sugerował rozmiarami pina. krzemyk, zrób fotke kreski na pinie, zmierz ją i pomierz pina (a przede wszystkim długość środkowej czesci, tego wcięcia), to porównamy i zaradzimy...

[ Dodano: 2010-03-01, 19:59 ]
krzemyk napisał/a:
a jak będzie więcej ztoczone i będzie luzniejszy to czego moge się spodziewać po założeniu?
a dlaczego ma chcesz żeby był luzniejszy? 12mm średnicy jest w sam raz i tyle powinien mieć... mój ma 12 mm średnicy a w najwęższym punkcie 4 mm do tego odpowiednie rozmiary kazdej z części które też sam określiłem i teraz jest efekt ;-)

Pascal 
Pascal MK3

Silnik: 1.9 TD
Wysłany: 2010-03-01, 23:58   

kajtek napisał/a:
u mnie na ori pinie jest 8 mm i cały czas tym sie sugerowałem po zmianie pina na nowy (4mm średnicy) okazało sie że kreska kończy sie tam gdzie kończy sie wcięcie i zaczynało brakować mocy przy wysokich obrotach przestawał przyspieszać, po spiłowaniu pina (tak żeby było dłuzsze to wcięcie) okazało sie że ten pin jeszcze głębiej sie chowa przy mocnym butowaniu i mój pin ma teraz kreske 12 mm i róznica w jezdzie jest wyrazna, autko za***la jak bym włożył tam inny silnik, także ja by sie sugerował rozmiarami pina. krzemyk, zrób fotke kreski na pinie, zmierz ją i pomierz pina (a przede wszystkim długość środkowej czesci, tego wcięcia), to porównamy i zaradzimy...

Dziś już pompa wylądowała na stole i na pinie od 1.6TD wytworzyła się kreska 11 mmetrowa...ale dla mnie mało więc spiłowałem pina jeszcze trochę...zobaczymy co będzie się działo.Przy okazji zrobiłem wspomniany już advencing time mod i govmod...z rana zobacze jak G3 śmiga...aha noi dawkę paliwa jeszcze bardziej zwiększyłem...

http://www.youtube.com/watch?v=DrLW1vGkDow

Mój MK3:

http://www.golf3.pl/9530.htm

kajtek 
VW PASSAT B5 TDI, 2000r

Silnik: 1.9 TDI 115KM 310NM [ATJ]
Wysłany: 2010-03-02, 14:28   

Pascal napisał/a:
wytworzyła się kreska 11 mmetrowa...ale dla mnie mało więc spiłowałem pina jeszcze trochę...zobaczymy co będzie się działo

mój jeden z 3 pinów odgrywa zawsze role testową, piłowałem go do oporu i na nim wyrysowała sie kreska na 12 mm i dłuższa już nie będzie bo miejsce jest ale pin niżej nie schodzi, i dlatego mój ostatni toczony pin jest robiony na wzór długości tej kreski żeby wszystko było oki, natomiast mój pierwszy pin miał wymiary na wzór tych z 1.6TD i jak sie okazało pin nie mógł zejść do konca w dół bo część srodkowa (wcięcie) była zbyt krótka przez co przy mocnym butowaniu nie przyspieszał jak powinien byc może podobnie bedzie u kolegi krzemyka...

hali 
ME AND MY GOLF :D

Silnik: GT TDI (1z++)
Wysłany: 2010-08-11, 09:42   

W tdi 1z da się wymienić bostpin'a ? ;-)
hmmm... tam jest elektryczna pąpa wryskowa! :kwasny:
A jest tam on wogóle? :hyhy:

garas1 

Silnik: Diesel
Wysłany: 2010-08-11, 11:05   

hali bost pin jest do zwykłych turbo diesli w twoim tdi tego ni ma :looka:

viceroy89 

Silnik: 1.9 AZZ
Wysłany: 2010-08-28, 11:37   

witam, dzisiaj montowalem pina, i zaniepokoil mnie olej na membranie i pokrywce lda, chodzi o ta przestrzen gdzie powinno dmuchac powietrze z turbo, czy u was tez byl tam olej??

Bacaga^^ 

Silnik: 1.9TD AAZ
Wysłany: 2010-08-28, 11:59   

Właśnie ja też trochę miałem czy miał prawo tam być czy coś jest nie tak :?:

hellmut1 

Silnik: 1,9TD
Wysłany: 2010-08-29, 07:42   

ja też szukam odpowiedzi zauważyłem że zasysa olej z odmy i pluje przez turbine...

wislokstrzyzow 

Silnik: 1.9 gtd
Wysłany: 2010-08-30, 21:53   

a u mnie teraz jest inny przypadek po włożeniu pina auto po nocy nie chce mi zapalać zapowietrza sie i idą białe dymy z tlumnika ;/ a później pali juz na raz;/ wężyki filtry wymieniałem jutro jade odstawić auto do mechanika i pewnie bedzie zdzierana pompa ;/

hellmut1 

Silnik: 1,9TD
Wysłany: 2010-08-31, 05:22   

e białe dymy po nocy? pewnie niedogrzany świece sprawdź

wislokstrzyzow 

Silnik: 1.9 gtd
Wysłany: 2010-09-01, 09:27   

hellmut1, możliwe dzis ma być to sprawdzone;) po nocy tylko dymi jak jest zimny silnik a później juz jak sie go pali to jest gites

maciek20186 
aka Max

Silnik: 1.9 TD AAZ + +
Wysłany: 2010-09-21, 17:41   

Hej Koledzy

Ja przy wymianie pina tez miałem olej na membranie nawet sporo.
Podjechałem do pompiarza i zalecił regeneracje turbiny.Dlatego że, ten olej w wężyku pochodzi z turbiny znaczy się jej smarowania.

Regeneracja turbo 600 zł ale warto.
Bost pin i nowa turbina podkręcona na 1 bar rewelacja.

Jak by ktoś potrzebował Boost Pina to dam namiar na gościa z allegro od którego kupiłem pina.
Widać że samoroboczy ale ma bardzo dobry kąt.

Pozdrawiam !!
Mój Golfik http://www.golf3.pl/topic...8976.htm#164679

Advertisement Reklama

Skad:...

Odpowiedz do tematu