Silnik: 19.td Pomógł: 1 raz Wiek: 26 Dołączył: 07 Lut 2011 Posty: 66 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-10-10, 15:26 Boost PIN
Witam przejrzałem forum i nie odnalazłem odpowiedzi na pytanie gdzie mogę dostać ten boost pin? Dzwoniłem do aso i jak powiedziałem co potrzebuje to nie wiedzieli o co mi chodzi czy to aby napewno do samochodu, a w inter carsie jak byłem to facet jak zaczoł myśleć co to, to zaczoł zmieniać kolory aż w koncu się zawiesił i nic się nie dowiedziałem.
Czy ktoś może mi podać jakiś numer fabryczny albo coś takiego co te tegie głowy w serwisach będą wiedziała co to takiego.
I jeszcze takie pytanko czy zna ktoś miejsce w warszawie gdzie zwiekszyli by mi ciśnienie doładowania w mojej turbinie z silniczka 1.9td??
W aso watpie żebyś to kupił. Kolega podał CI właściwy linq. A co do zwiększenia ciśnienia turbiny to sam to zrób. Sprawdź jaki masz model turbiny i będziesz wiedział czy można podkręcić imbusem czy trzeba MBC dokupić
Silnik: 19.td Pomógł: 1 raz Wiek: 26 Dołączył: 07 Lut 2011 Posty: 66 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-10-10, 19:21
co do boost pina potrzebuje momosrodkowy a nie centralny (podobno tamte są lepsze) a jeśli chodzi o turbine to jej modle bedzie podany na niej czy lepiej szukać na naklejce w bagażniku??
Wysłany: 2011-10-11, 08:44
czytałem to już ale to jest troszke zbyt skomplikowane a słyszałem że jest jakiś inny sposób że niektóre turbiny mają srubę do regulacji ( wstawie dzisiaj zdjęcie turbiny). Chciałem żeby zrobił mi to mechanik bo nie musiałbym montować zadnego wskaznika doładowania,
Silnik: mTDI & AAZ Pomógł: 14 razy Dołączył: 22 Wrz 2009 Posty: 98 Skąd: warszawa
Wysłany: 2011-10-11, 18:12
michalr1986 napisał/a:
niektóre turbiny mają srubę do regulacji
i u ciebie na pewno jest regulacja K14 wkręcasz szpilkę imbusem i kontra , K03 /T2 skracasz sztangę i kontra , bo T3 nie masz a ona wymaga MBC
co do pina LDA mam oryginalne asymetryczne bosch do wyboru kilka modeli jak co PW
ja mam pytanko chodzi mi o tego pina wyciaglem go i jest orginalny a co jeszcze zobaczylem to ze ta mebrama jest peknieta gdzie moge kupic taka mebrame prosze o pomoc
ja mam pytanko chodzi mi o tego pina wyciaglem go i jest orginalny a co jeszcze zobaczylem to ze ta mebrama jest peknieta gdzie moge kupic taka mebrame prosze o pomoc
wykręć na szrocie ;D
a ja tak troche inaczej, mial ktos tak ze te piny z allegro .. sa ciut grubawe?. moj na wcisk wchodzi i b.ciezko wychodzi przez co .. no nie do konca spelnia swoja funkcje .. tylko moj sie taki trafił.?
jakaś zj***na seria ; D mojego wcisnelem tak, ze caly czas jest z najbardziej wciętym miejscu [ chyba ] bo auto zaczelo rwac... ale .. no sam fakt ze cos jest i nie spełnia swojej roli mnie drazni,- myślisz ze papier scierny da rade?.