Witam. podłączyłem pod vaga moją maszyne i pokazał mi błąd ciśnienie w kolektorze dolotowym. Co to oznacza i czym moze być spowodowane. przy ok 130- 140 km/h samochód jakby nie chciał dalej iść. 140/h i potem za szybko sie nie zbiera czy ma to cos wspólnego z tym błędem? czy ktoś wie jak wyeliminować tą usterkę?
Silncizek to 1Z
wieczorkiem wybralem sie golfem zeby sprawdzic czy nadal bedie mulić i przy jakich obrotach, a tu sie miło zaskoczylem bo golf przyspieszał i leciałem nim 170, pewno poleciałby i dalej ale skonczyla mi sie przestrzeń, teraz tylko nie wiem czy usterka jest, czy poprostu moze auto było gdzies przymulone? jest taka możliwość?
Powymieniałem wszytskie filtry i problem zniknął. Nie ma problemu z przyspieszaniem powyzej 130, a i samochód jakby bardziej ochoczo przyspiesza. Może w tym tkwił problem.
Silnik: S/TDI Pomógł: 69 razy Wiek: 101 Dołączył: 18 Maj 2008 Posty: 1403 Skąd: Szczecin
Wysłany: 2008-06-13, 18:45
michailov napisał/a:
Powymieniałem wszytskie filtry i problem zniknął. Nie ma problemu z przyspieszaniem powyzej 130, a i samochód jakby bardziej ochoczo przyspiesza. Może w tym tkwił problem.
Jak najbardziej - czystośc filtrów (szczególnie paliwa/powietrza) jest kluczowa w TDI
_________________ leopard
leicht panzerwagen
chip tuning
diagnostyka aut z silnikami TDI grupy V.A.G.
pomiary mocy i momentu obrotowego mobilną hamownią Dynomet - również auta z napędem 4x4